2018 Május 21

A szerelem érzését olykor nem lehet szavakba önteni. Egyes híres költők, versírók, könyvírók mégis megpróbálták. Íme, a világ 10 legmeghatóbb idézete a szerelemről!

A szerelem érzése az egyik legjobb dolog a világon. Egy olyan megfoghatatlanan érzés, melyet sokszor nem tudunk kifejezni sem. 

Valaki a szerelem érzését képekben fejezi ki, vannak művészek, akik mozdulatokban, míg a bátrabbak szavakkal próbálják meg körbeírni azt a titokzatos misztériumot, amit egy ember a másik iránt szokott érezni, ha szerelmes.

A szerelem, ez a fényes levegő, ez az alaktalan ábránd, mely mint a paradicsom-madár sohasem lép a földre, hanem mindig a légben röpköd, ég és föld között.

Vadnai Károly

A szerelem megváltoztatja az ént, hatására alábbhagy önmagunk iránti szeretetünk, a többi ember érdekesebbnek kezd látszani számunkra, mint saját magunk.

David Brooks

A szerelem nem egy díj, amelyet érdem szerint osztogatnak, és visszavesznek, ha hibázol. Az egy ajándék annak is, aki adja, és annak is, aki kapja.

Nora Roberts

A szerelem azt jelenti, hogy rátalálsz valami annyira nagyszerűre, annyira szükségesre, hogy az fontosabbá válik, mint a saját céljaid, mint a saját életed. Nem azért, mert anélkül nincs értelme az életednek, hanem mert egy olyan értelmet ad az életednek, amellyel az nem bírt addig.

Dan Wells

Egy pillantás összhangba jönni, lemeztelenedni anélkül, hogy megérintenénk, levetkőztetnénk egymást, nincs is rá szükség, ha a lelkek érintik egymást, a rejtőzködő lelkek, melyeket senki sem lát... senki sem ismer... senki sem tudna elképzelni sem. Aztán magával sodor bennünket minden, szenvedély, szerelem, melegség, izzadság, sóhajok, hangok, suttogások, kezek, szívdobbanások, lábak, vállak, szárnyak, szél, fény, színek, az ágy.

Sara Rattaro

Fiatalon a szerelem olyan, mint a veréb, ideszáll, odaszáll. De későbbi korban, mentül jobban beleizzad az ember üstöke, antul ídesebb!

Móricz Zsigmond

A szerelemnél hatalmasabb küzdelem nem létezik, éppen azért, mert a lehetetlent akarja: össze akarja hozni, egymásba akarja ölelni azt, ami mindig szétesik.

Müller Péter

Bárkivel esel is először szerelembe, úgy igazán, ő lesz az, ki míg élsz, mindig haragot ébreszt benned, akiről nem tudsz logikusan gondolkozni. Lehet, hogy megtalálod a helyed valahol, lehet, hogy boldog leszel, de az, ki elvette a szíved, mindig uralkodni fog feletted.

Jeanette Winterson

A szerelem a testi vágyat átszellemítheti, mert mágikus hatalma van, mely a testet tiszta lélekké nemesíti.

Marcel Proust

Amikor a szíved ad, nemcsak a másik, de te is több leszel: ha közel engedsz magadhoz valakit, tekintetetekben fellobban az öröm fénye... s talán örökre ott ragyog.

A. J. Christian

érdekes érdekesség szerelem művészet


Megtekintések száma: 19559


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet