2016 Október 07

Egy nő különleges képesség birtokában van. Képes az orrával érzékelni, pusztán szagok alapján a Parkinson-kórt. A különleges kondíció okára még az orvosok sem jöttek rá.

Joy Milne az ausztráliai Perthben él, és a legkülönlegesebb embernek vallhatja magát, ugyanis egy olyan érzékelést sikerült kifejlesztenie magának az évek során, mely lehetővé tette számára, hogy szó szerint kiszagolja a Parkinson-kórt.

A Parkinson-kór

A Parkinson-kór közel 200 évvel ezelőtti első leírása óta a kutatók mára felderítették a hátterében álló rendellenességek legtöbbjét.

A betegség genetikai és környezeti tényezők kombinációjának eredménye, jelenleg utóbbiak szerepe tűnik nagyobbnak.

Manapság a Parkinson-kór egyre terjedőben van, szintúgy az Alzheimer-kór is. A kutatók egyre vizsgálják, hogy ennek pontosan mi az oka, és hogy összefügg-e a mai modern felgyorsult világunkkal, és a modern társadalom által használt technológiákkal.

A Parkinson-kór három fő tünete: a nyugalmi remegés az izommerevség és a meglassultság.

A nő, aki képes kiszagolni a betegséget

Még ma sem létezik olyan eljárás, mellyel egyértelműen és azonnal ki lehetne szűrni a Parkinson-kórt, azonban Joy meghazudtolja a tudományt. Ő 100%-os bizonyossággal meg tudja állapítani valakiről, hogy beteg-e, pusztán a szaglása alapján.

Joy először a férjének egy távoli rokonát diagnosztizálta így, ráadásul 6 évvel azelőtt, hogy azt hivatalosan is diagnosztizálni tudták nála.

A nő nem tudja leírni, miből érezte, de állítása szerint a Parkinson-kórban szenvedő embereknek más az illata, más szagokat bocsájtanak ki magukból, melyet azonnal kiszúr.

A nőt ezután orvosok kezdték el megfigyelni, és vizsgálni különleges állapotát. Joy nem hazudott, egy kísérletsorozatban 12 emberből 11-nél sikerrel állapította meg azt, hogy Parkinsonos.

Itt jön a csavar a történetben. Nem sokkal később a 12. megvizsgált ember is Parkinson-kóros lett.

Vagyis a nőnek nem csak egyedülálló a képessége, de még a betegség megjelenése előtt képes érzékelni valahogyan a másik emberen, hogy az beteg lesz.

Óriási segítség lehet

Joy állapotára nincsen tudományos magyarázat. Mérhető, tehát létező érzékelésről van szó, de egyelőre nem ismert a hatásmechanizmusa.

Annyit biztos, hogy ha rájönnek a dolog mikéntjére az orvosok, az óriási jelentőségű lehet, hiszen képesek lennének 100%-os bizonyossággal diagnosztizálni a Parkinson-kórt, akár még a betegség megjelenése előtt évekkel.

egészség érdekes érdekesség emberi test betegségek különleges képességek különleges emberek


Megtekintések száma: 13668


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet