2022 Augusztus 23

Diósgyőri Horizont Helyi Közösség Helyi Akciócsoport

Sikeresen valósította meg aMiskolci Morus Ifjúsági, Sport, Természetjáró és Kulturális Egyesületés finanszírozást nyert TOP-7.1.1-16-H-004-12 azonosítószámú pályázatát.A projekt fontos célja volt a helyi közösség fizikai és mentális egészség megőrzésének elősegítése, ami kiemelten fontos a Covid pandémiát követő számos társadalmi kihívást támasztó helyzetben.

A projekt során a Morus Egyesület egy szekunder kutatást valósított meg, amelynek segítségével a helyi közösség sportolási és természetjárási lehetőségeit és azok on-line elérhetőségét és láthatóságát vizsgálta meg. A kutatás fontos tanulsága, hogy ugyan Miskolcon és térségében számos, és jellegét tekintve rendkívül színes a sportolási és egészségmegőrzési lehetőségek palettája, azonban internetes láthatóságuk fejlesztendő terület. Napjainkban egyre többen használnak különböző on-line információ forrásokat ha sportolási, kirándulási lehetőséget keresnek, ezért a programok, a kínálat folyamatos aktualizálása, azok elérhetővé tétele a világhálón a szervezők, szervezetek számára elengedhetetlen, és fejlesztendő feladat. A felmérés rámutatott, hogy a Covid pandémiát követően a lakosság hangsúlyosabban próbál odafigyelni az egészségmegőrzésre, amelynek ideális eszközei a helyi közösségek, egyesületek különböző rekreációs programjai.

A kutatás tapasztalatairól szakmai workshop is megrendezésre került. Emellett a Morus tevékenységét, és a helyi közösségek sportolási környezetét bemutató közösségépítő tartalmak készültek, melyeket a projekt során megvalósuló kommunikációs és médiakampány során osztották meg az érdeklődő közösséggel.


Megtekintések száma: 10831


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet