2019 Augusztus 28

1. Androfóbia – férfiaktól való félelem

Élet pasik nélkül? Még a gondolat is hátborzongató – még ha néha a pokolba is kívánjuk őket. ☺

Mitől lehet mégis, hogy valaki fél tőlük? A fóbia középpontjában általában egy erős mentális vagy fizikai trauma áll, amelyet gyermekkorban vagy serdülőkorban szerezhet egy lány, amelyet nem kezelnek megfelelő módon.

Ezek a nők úgy tekintenek a férfiakra, mint akik csak szenvedést tudnak okozni. Emellett őszintén hiszik, hogy a férfiak gyűlölete és a tőlük való félelem normális reakció.

2. Tokofóbia – rettegés a terhességtől, gyerekszületéstől

A legtöbb nőnek van egy egészséges félelme a gyermekvállalást illetően. Mikor lesz ez valós fóbia? Amikor az aggodalom állandó félelemmé változik, amely olyan módon nehezítheti meg a hétköznapokat, hogy az érintett például nem tud a munkájára vagy a családjára koncentrálni, alvászavarokkal küzd; rémálmai, sőt pánikrohamai is lehetnek.

Ezzel a problémával érdemes orvoshoz fordulni minél előbb, mert a lelki trauma akár meddőséget is okozhat.

3. Xirofóbia - rettegés a borotváktól

Igen, ez is egy létező félelem. Elszenvedője még a boltban sem meri megérinteni a szőrtelenítő dobozát. Reméljük, azért talál más módot a karbantartásra! ;)

4. Araknofóbia – pókiszony

Fogadjunk, neked is van egy barátnőd, aki egyből sikoltozni kezd, amint egy nyolclábú közelébe kerül. Nem csoda, hiszen ez az egyik legelterjedtebb rovarfóbia.

Mi miatt alakulhat ki? Egy londoni kutatás külön vizsgálta a kiváltó okokat, amelyből kiderült: a sok lábtól és a hirtelen mozgástól félnek leginkább az emberek.

5. Menophobia - menstruációtól való félelem

Míg a nők többségének teljesen természetes folyamatnak számít, hogy menstruálnak, néhányan menophobiában szenvednek. Ez a fóbia erőteljes szégyenérzetet vált ki az érintettekben, amint a téma szóba kerül.

Tünetei a fokozott izzadás, hányinger, szájszáradás, légzésképtelenség, haláltól való rettegés, kontroll nélküli magatartás, a valóságérzet elvesztése.

Nem irigyeljük azokat, akik minden hónapban ezen mennek keresztül…

baba mama pókok menstruáció női problémák fóbiák fóbia félelem


Megtekintések száma: 2806


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet