2023 Március 22

A legtöbben azt gondoljuk, hogy déli gyümölcs, de valójában Kína egyik nemzeti gyümölcse. Eredeti nemzetközi neve is innen ered, ami a "kínai egres". Rengeteg vitamint, tápanyagokat valamint természetes antioxidánsokat tartalmaz, mindemellett kevés benne a kalória. Napi három kivi fogyasztása már jelentősen csökkenti a magas vérnyomást.

A kiviben nagyobb mennyiségben található E, K vitamin, réz, kolin, magnézium és foszfor, ráadásul több a C-vitamin tartalma, mint a legtöbb más gyümölcsnek. Ezeknek a vitaminoknak pedig fontos szerepe van az energiaszolgáltató folyamatokban. Hiánya fáradtságot, szervezetünk védekezőképességének csökkenését okozza. Mivel szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk, így a benne lévő vitaminok maradéktalanul fel tudnak szívódni, ezért is nagyon hatásos forrás.

Kiváló alapanyaga lehet gyümölcsturmixnak, de préselve gyümölcsitalnak is jóízű.

Elkötelezett híve vagyok a turmixgépnek, minden nap használom a családom egészségének megőrzése érdekében, és hogy kiegészítsem a sportos életmódomat. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne változtatni az étrendjén. Napi egy pohár turmix ehhez már elég. Tedd meg az első lépést te is!

vitaminok egészség turmix egészséges táplálkozás kivi


Megtekintések száma: 831409


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet