2016 Október 08

A bevásárlás nem könnyű, főleg ha meg is válogatod, hogy mit eszel. Ezekkel az apró trükkökkel azonban elkerülheted azt, hogy olyan sózzanak rád, amire valójában nincs is szükséged, és kifejezetten károsak is!

Nem könnyű nagybevásárlást csapni. Főleg akkor nem, ha egészségesen próbálsz élni. Ha még diétázol is, akkor kész rémálom eltolni a bevásárló kocsid a finom perecek, omladozó sajtos pultok, vagy az édességes polcok mellett.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk olyat is beletenni a kosárba, amire valójában nincs is szükségünk, és nem is egészségesek. Hogyan ügyeljünk arra, hogy a megfelelő dolgokat vásároljuk meg?

Mindig előre ellenőrizz

Az egy jó trükk lehet, ha mindig előre ellenőrzöd azoknak a termékeknek a tápanyag és kalória tartalmát, amelyeket biztosan meg fogsz vásárolni. Egyszerűbb a neten tájékozódni ezekről, így nem a boltban kell töltened vele értékes perceidet.

Ráadásul a neten fellelhetőek különféle tesztek, összehasonlítások is. Ezeket is érdemes időnként bogarászni, mert előfordulhat, hogy egy-egy terméről olyan dolgokat tudunk meg, mely megváltoztatja az ahhoz űződő viszonyunkat. Például, ha kiderül, hogy a fitnesz zabpehelyről bebizonyosodik, hogy egyáltalán nem is olyan diétás, mint hirdetik.

Soha ne menj éhesen vásárolni

Ezt a hibát sokan elkövetjük. He éhesen mész vásárolni, biztos lehetsz benne, hogy jóval többet fogsz költeni, mint akkor, ha nem vagy éhes. Ezt pszichológiai statisztikai vizsgálatok is igazolták. A kísérletsorozatban 100 ember küldtek be vásárolni különböző boltokba.

Közülük 50 ember volt éhes, és mind az 50 ember jelentősen túlköltekezett. Sokan ha éhesek, akkor valami helyben, vagy még a kocsiban megehető nasit választanak, ami az egészségnek sem jó, a diétát pedig egyenesen hazavághatja.

Ha már nagy bevásárlás, étkezz inkább étteremben

Ha már hosszú és nagy bevásárlást tervezel, és nem tudod megúszni hogy ne egyél, akkor se a boltban válassz magadnak valami előre elkészített, bezacskózott káros ételt, hanem ülj be egy rendes étterembe a közelben.

Ma már számtalan szupermarketben van külön büfé vagy kisebb éttermek. Tény, hogy itt sem lehetsz biztos benne, hogy mivel etetnek, de mégis csak természetes alapanyagokból készült ételeket tudsz fogyasztani.

Vigyázz az extra szeméttel

Nagyon kell vigyáznod az olyan szemét ételekkel, melyek agyon vannak cukrozva, vagy túl vannak sütve, és egészségtelenek.

Az ilyen dolgok sokszor anélkül hizlalják az embert, hogy észrevenné, ráadásul még csak nem is igazán táplálóak. Érdemes a különféle színes-mázos üdítők helyett az ásványvízhez ragaszkodnod, a sült krumpli és a chips helyett pedig a különféle zöldségekre, gyümölcsökre.

A cukros üdítők, tej alapú italok is egyre népszerűbbek hazánk élelmiszerláncainak polcain. Ne dőljünk be a kellemes csábításnak, ezekben az italokban annyi cukor van, hogy az elfogyasztásuk után alig egy órával még éhesebbek leszünk tőlük.

egészség diéta életmód élelmiszerek táplálkozás vásárlás


Megtekintések száma: 23108


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet