2022 November 08

Közeledik a tél, és ilyenkor gyakran hajlamosak vagyunk rá, hogy megbetegedjünk. De mivel előzhetjük ezt meg? Hát persze, hogy egy alapos, mindent árfogó feltöltő kúrával!

Gondolj a testedre úgy, mint egy hatalmas pincére, ahol az élelmet tárolod. Ha a pince a tél közeledtével kiürül, és tűzifa sem marad, akkor sem élelem nem lesz a kemencét lapátoló munkásaidnak, sem tűzifa, amit hordhatnának.

Így a ház kihűl, és máris beütött a baj! De hogyan töltsük fel a saját pincénket mindenféle jóval, mely kitart jövő tavaszig?

Ebben nyújtunk most egy röpke iránymutatást!

Szedj vitaminokat

Az első, és legfontosabb lépés, hogy kezdj el különféle vitaminokat szedni. Hidd el, segítenek, és nem csak energizálnak, hanem megelőzik az összes betegséget. Így lehet, hogy te leszel az egyetlen, aki talpon bír maradni egész télen.

A vitaminok azért is fontosak a szervezetednek, mert ha mégis megbetegednél gyorsan képes vagy leküzdeni a betegséget. Sokkal gyorsabban, mint azok, akik semmilyen vitamint nem szednek.

Ne hagyd abba a testmozgást

Súlyos hiba, hogy sokan abbahagyják a rendszeres testedzést ősszel, mert az őszi és téli időszakban sokkal lustábbak. Tény, hogy megerőltetőbb elmenni futni mondjuk szakadó esőben, de hé! Léteznek ma már kondi és fitnesztermek is!

Ha edzésben tartod a tested, nem csak nem leszel lusta, és ne tunyulsz teljesen el, de a szervezeted egészséges és fitt marad a téli időszakban is. A fitt test pedig kellő energiát tárol ahhoz, hogy ne kelljen egészséged miatt aggódnod.

Étkezz egészségesen

Nem elég, ha valaki csak vitaminokat szed, ha nem jut hozzá a különböző rostokhoz, és egyéb tápanyagokhoz. Ha állandóan forralt bort iszol és pizzázol, azzal nem léphetsz az egészség útjára.

Étkezz egészségesen, és ügyelj arra, hogy az őszi és téli időszakban is sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz. Ami még nagyon jótékony hatású, kedvelt őszi csemege, az a savanyú káposzta. Egyél belőle időnként mert rengeteg C vitamint tartalmaz.

Őszi napozás

Ősszel és télen alig vagyunk a napon, és nagyon kevés napfény éri a bőrünket. A d vitamint valamilyen más forrásból, például vitaminokból kell beszereznünk, de van egy másik, szintén jó módja ennek.

Az őszi napozás. Nem azt mondjuk, hogy állj ki a hidegre, de az ablakon beáramló napfényben érdemes elücsörögnünk egy röpke fél órát minden nap, ha tehetjük, és persze süt a nap.

ősz vitaminok egészség életmód


Megtekintések száma: 120488


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet