2016 Október 01

A nassolásról, vagy a zugevésről nagyon nehéz leszokni, de nem lehetetlen! Íme, néhány trükk, amellyel sikerrel veheted fel a harcot a kilókkal!

A zugevő életforma azt jelenti, hogy sunyiban eszünk, úgy, hogy később olyan szinten képesek vagyunk letagadni, hogy figyelembe sem vesszük.

Minden zugevésnek számít, amit nem kalkulálunk bele „rendes” étrendünkbe. Egy kis keksz a polcról, egy fél zacskó chips a főétkezések mellé. Ezek mind olyan dolgok, melyek „fű alatt” történnek.

A nassolás pedig a zugevés egy formája, amikor olyan dolgokat eszünk, amik alapjáraton sem túl egészségesek, mint a chips, rágcsálni valók, édességek.

Éppen ezért nyilvánvaló tény, hogy a zugevés és a nassolás nagyon veszélyesek, könnyen elhízást okoznak, főleg ha mozgásszegény életmódot folytatunk. De mi a teendő, ha már megtörtént a baj, és rendszeres zugevők vagyunk?

Egyél helyettük zöldségek, gyümölcsöt

Eleinte nehéz lesz lejönni a nassolásról, így az első körben azt szoktuk javasolni, hogy egyél ugyanúgy, csak a nassolási időben ne édességeket és chipset tömj magadba, hanem zöldségeket és gyümölcsöt.

Ezzel legalább egészséges lesz a szervezeted, és nem fogsz nagy értékben, folyamatosan hízni. Gyümölcsöt és zöldséget enni még mindig jobb, mint hatalmas tábla csokikat, és sósmogyorót bundában.

Mozgás, mozgás, mozgás!

A mozgás nagyon fontos. ha úgy érzed, nassolni támad kedved, azonnal menj el otthonról, és végezz valami testmozgást, méghozzá rendszeresen!

Így egyrészt nem vagy otthon, nem esel kísértésbe, és mozgás útján még súlyodból is képes vagy leadni. Arról már nem beszélve, hogy sokkal fittebb leszel tőle.

Képzeld el , mit eszel!

Sokan azért nassolnak annyit, mert valójában nincsenek tisztában azzal, hogy mennyit is esznek meg egy napi nassolás alatt. Mindig csak egy falat keksz, egy kis chips, de ezt sokszor megtesszük egy nap, így felhalmozódik.

Jó trükk lehet, ha fényképet csinálsz a megevett mennyiségről. Garantáljuk, hogy el fogsz borzadni és megfogadod, hogy többé nem eszel ennyit nassolás gyanánt.

Ne vegyél felesleges nassolni valót

Régi, de jól bevált trükk, ha nem is adjuk meg az esélyt a nasiknak arra, hogy kísértésbe ejtsenek. Ne vegyünk semmi olyat otthonra, ami csábításra hívna minket.

Ezzel egyébként nem csak magunknak kedvezünk, hanem a pénztárcánknak is. Mert manapság nem túl olcsók a nassolni való édességek, cukorkák, sós rágcsálni valók.

A fenti tippekkel garantáljuk, hogy ha nehezen is, de kitartó munkával le tudsz jönni az állandó zugevésről és nassolásról. Ne feledd, minden fejben dől el!

tanácsok egészség diéta életmód


Megtekintések száma: 21263


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet