2023 Február 21

Ezek a tudományos hátterű tippek valóban működnek.


Ha ezt telefonon olvasod, miközben az ágyban fekszel, akkor valószínűleg nem te vagy az egyetlen, aki szintén így tesz. Annak ellenére, hogy rengeteg információ áll már rendelkezésünkre arról, hogy hogyan lehet jól aludni - a lefekvés előtti meditálástól a telefon képernyőjének elkerüléséig -, sokan még mindig sokkal hosszabb ideig nézik a mennyezetet bámulva alvás előtt, mint szeretnék. A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ szerint minden harmadik amerikai felnőtt alváshiányban szenved.

Mivel annyi legenda lebeg a jó alvás körül, nehéz különválasztani a valós eszközöket a valótlantól. A Sleep Health, nemrégiben közzétett tanulmányban a kutatók 8000 webhelyet vizsgáltak meg, melyek sztereotípiás mítoszokat alkotnak az alvásról. Megállapították, hogy sok általánosan elfogadott vélemény - például egy pohár bort inni lefekvés előtt, hogy segítsen az elalvásban - egyszerűen téves.

Szóval hogyan lehet elválasztani a csodákat és a hatásos praktikákat? Íme pár tudósok által alátámasztott módszer a jobb alvás érdekében a szakértők szerint:

Hozz létre egy rutint

Hagyd ki a lefekvés előtti nasit

Vedd le a fűtést

Kerül az elektorikus kütyük képernyőit

Az ágyad csak alvásra használd

Mozogj rendszeresen

Figyelj a napi koffeinbeviteledre

Tarts rendet a hálszobádban

Vacsorázz könnyen

Via goodhousekeeping


Megtekintések száma: 231353


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet