2019 November 28

Időnként mindenkinek hullik a haja. Ez történhet a reggeli zuhany közben, hajszárítás közben vagy akár fésülködés során is - és ez teljesen normális.

„Naponta átlagosan 50–100 hajszálat veszítünk” - mondja Francesca Fusco, MD, a New York-ban működő, igazgatóság által tanúsított dermatológus, aki a hajhullásra szakosodott. "Ez csak a hajunk természetes körforgása, ami megy végig a cikluson, majd lesz egy újabb, amely helyettesíti."

De ha a hajad nagy mennyiségben hullik, akkor észrevehtsz akár kopasz foltokat is, amely valószínűleg már valami komolyabb dolgot jelenthet.

Ne gondold, hogy te vagy az egyetlen, aki ezen megy keresztül. „A hajhullás rendkívül gyakori a nőknél. Valójában ez egyre gyakoribb ”- mondja Gary Goldenberg, MD, a New York-i Sinai-hegyi Icahn Orvostudományi Iskola dermatológiai klinikájának professzora.

A fizikai szempontok mellett érzelmileg is kihathat ránk a hajullás - különösen a nők esetében -, a kutatás 2015. évi áttekintése szerint. Mivel a hajat annyira szorosan azonosítják a nőiességgel, ez befolyásolhatja önértékelésünket, depressziósnak érzhetjük magunkat.

De a leküzdéshez ki kell deríteni a hajhullás okát.

1. Pajzsmirigy rendellenesség

2. Vashiány

3. Túl sok hőkezelés

4. Alacsony fehérje fogyasztás

5. Hirtelen történt fogyás

Via Womansday

egészség haj hajhullás


Megtekintések száma: 17107


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet