2018 Június 04

Szereted a csokit, de mindig bűntudatod van egy- egy kocka után? Ne legyen, 5 ok amiért a csoki egészséges.

Egy kocka csokoládé a lélek balzsamja. De a testünknek is jót tesz? Igen! A csokoládé a testünkre nézve is jótékony hatással van, feltéve, hogy sötét csokoládé, tehát magas a kakaó tartalma (pl. 70%).

1. Megvédi a testünket 

Nevezetesen a káros környezeti hatások ellen. A csokoládé tartalmaz antioxidánsokat, ezek az úgynevezett flavanolok, a természetben előforduló növényi hatóanyagok.

2. Védi a szívet

Ismét a sötét csokoládé flavanoljai, amelyek jók nekünk. Csökkentik a vérnyomást, javítják a véráramlást és a véralvadást. Az így létrejövő stabilabb keringési rendszer védelmet nyújt a szívrohamok és a stroke ellen.

3. A babákat boldoggá teszi

Egy tanulmány szerint, ha a kismama eszik minden nap egy kocka étcsokoládét, gyermeke kiegyensúlyozottabb és vidámabb természetű lesz.

4. Agy karbantartó

Ha fáradtak vagyunk, nem megy a gondolkodás próbáljuk csokival. Az erőteljes táplálék után két órával az agy teljes sebességgel dolgozik, mert: A flavanolok erősítik az agy vérellátását, ami így jobban működhet.

4. Segít a fogyásban

A magas kakaótartalom és a benne lévő flavanolok miatt az étcsokoládé gyorsabban felszívódik, mint a teljes változata. Ezenkívül kielégíti az édes és zsíros ételek iránti vágyakat. Így sokkal kevesebb édességet ehetsz.

Nem szeretted eddig az étcsokoládét? Ezután a lista után minden bizonnyal adsz neki egy esélyt. 

via Bunte


Megtekintések száma: 750598


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet