12 finom étel, amely segíthet csökkenteni a koleszterinszintet
Az orvosi rendelőben ülve azt mondják neked, hogy megemelkedett koleszterinszinted. Ezzel nem vagy egyedül - a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja szerint szinte minden harmadik amerikainak magas a koleszterinszintje, amely kockázati tényező lehet hosszú távon, ugyanis jelentősen befolyásolja a szívbetegségek kialakulását. A magas koleszterinszintű étrend szintén befolyásolhatja a stroke kockázatát, de korábban nem mutat jeleket vagy tüneteket, ezért a stroke hirtelen jelentkezhet. Kíváncsi vagy, hogyan tudnád csökkenteni a koleszterinszinted? Ez a cikk arról szól, hogy milyen ételeket fogyasszunk, amelyek csökkentik ezt a szintet.
Először egy gyors magyarázat: a koleszterin egy viaszos anyag, amely áthalad a véráramában, de feltétlen rossz. A HDL koleszterin ("jó" koleszterin néven is ismert) valójában elmossa az LDL koleszterint, vagy azt, amit általában "rossz" fajtának neveznek. A magas LDL-szint szívrohamot és a stroke-ot okozhat, mert elzárhatja az artériákat. Vérvizsgálat segítségével meg lehet határozni, hogy magas-e a koleszterinszinted, melyre orvosod az egészségesebb étrend mellett javasolhat még testmozgást vagy gyógyszert is.
A koleszterinszint csökkentése egy jó étrenddel valójában egyszerűen orvosolható. Főként zöldségfélék, gyümölcsök, diófélék, magvak, halak és teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása ajánlott.
Étcsokoládé
Eper
Burgonya
Paradicsom
Tonhal
Málna
Fekete bab
Alma
Pekándió
Vörös lencse
Dió
Avokádóolaj
Megtekintések száma: 171874