Tuesday, February 20, 2018

Mindenki szeret a télre panaszkodni. Hideg van. Az üvöltő szél és a fagypont alatti hőmérséklet cserepessé teszi a bőrünket és zsibbasztja az arcunkat.

Rengeteg cuccot kell felvennünk, ha ki akarunk menni és 20 percig tart az öltözködés! És akkor még ott a jég, amit el kell takarítanunk, ha nem akarunk elcsúszni, és persze a hó, amit össze kell lapátolnunk, ha egyáltalán ki akarunk jutni. Fúj!

Ne csodálkozzunk, ha egy csomó ember csak végig akarná aludni a telet.

Ahelyett, hogy rettegnénk a téltől; mi van, ha ez az évszak, a hóval, a széllel, és a jéggel is tartogat valami titkos jót a szervezetünk és a lelkünk számára? Mi van, ha a tél, tulajdonképpen jót tesz velünk?

Nos, ez talán igaz! Lehet, hogy a tél hideg és nedves, de ugyanakkor kivételes előnyei vannak, amelyek egészségesebbe tesznek bennünket. Persze, van egy követelméns: ki kell menni a szabadba!

Olvassa tovább és tudja meg, hogy milyen titkos előnyöket rejt számunkra a hideg évszak. Valószínűleg meggyőző erejű lesz az Ön számára, hogy bújjon bele a csizmájába és próbálja ki maga is az állításaink valódiságát.

Mégis csak úgy találja, hogy a tél nem az ön évszaka? Nos, akkor értékelje azt, hogy több meleg hónap van, mint hideg!

1. A hó kimozdít

Ha valaha is caplatott térdig érő hóban, akkor tudja, hogy az milyen kemény dolog.

Amikor végre célhoz ér, a lábai már fájnak, és minden ruhadarabja tocsog az izzadságtól. Hú, micsoda fájdalom

Nem sok különbség van az edzés és a hóban menés között. Ez egyfajta aerobik gyakorlat, ami a szívet pumpálásra ösztökéli, úgy, hogy még edzőterembe se kell mennie.

Így aztán, a hóban vánszorgás ugyan nehéz lehet, de gondoljon arra, hogy egy ingyenes edzési lehetőséget kapott a természettől.

De, azért legyen óvatos havas időben, és mindig rétegesen öltözzön, meleg ruhába és csúszásmentes cipőt viseljen!

2. Havazáskor jó lehet aludni

Az amerikaiak több mint a fele arra panaszkodik, hogy nem alszik eleget, és az alváshiány komoly egészég és közérzetkárosító.

Ezért, ha havazás miatt a lakásban reked, használja az időt alvás-pótlásra.

Semmi sem szebb, mint egymáshoz bújni, miközben kint nagy pelyhekben hull a hó és a havas nap kiváló esélyt ad arra is, hogy házhoz szállíttassa az ételt is. Így aztán, amikor felkel, friss lesz, tele energiával.

3. Olvassunk egy jó könyvet!

Kimenni és a hóban játszani, nem mindenki számára jó program, de ez rendben is van!

De, összegömbölyödni, és a kedvenc könyvünket olvasni, - nos ez a tökéletes módja egy havas nap eltöltésének.

Kimutatások készültek arról, hogy az agy számára mennyi előnnyel jár, ha olvasunk, például, javítja a memóriát és a koncentrációt, növeli a tanulási képességet, így aztán, tulajdonképpen, egy olvasással töltött nap igazán nagyszerű az egészségünk szempontjából.

4. A behavazás egy kis pihenést biztosít

Mindannyiunknak szükség van egy kis pihenésre olykor, és tudjuk is, hogy pihennünk kellene, de többnyire elég nehéz, hogy kivegyünk egy napot. Kötelességeink vannak, számlákat kell fizetni, és ezek a dolgok megakadályozzák, hogy leálljunk és szusszanjunk.

Másrészről, viszont, ha behavazódunk, akkor arra kényszerülünk, hogy ne csináljunk semmit. Ez, ugyan egy kicsit kiábrándító, de ugyanakkor arra irányítja a figyelmünket, hogy lassuljunk le egy kicsit és fordítsunk magunkra egy kis időt és pihenjünk.

Ennek eredményeként, ha visszatér a munkába, sokkal energikusabb, és hatékonyabb lesz.

5. A behavazás alkalmat nyújt egy egészséges étel elkészítésére

Amikor úton vagyunk, akkor az étkezésnél inkább a kényelmi, mintsem a helyes táplálkozási szempontok játszanak szerepet, ami persze egy csomó helytelen étel-választáshoz vezet.

Ha a havazás miatt otthon ragad, akkor nagyszerű lehetősége nyílik arra, hogy bonyolultabb receptet is kipróbáljon, amit mindig is akart, de, soha nem volt rá ideje, hogy kipróbálja.

Arra is kiváló alkalom ez, hogy a család együtt üljön végre az asztalhoz. Nem megy sehova, így aztán ez remek idő arra, hogy a családot összefogja egy egészséges, házikoszt.

6. Alkalma nyílik a gyerekeivel a szabadban játszani

Ha a családról beszélünk, ez igazán egy nagyszerű alkalom, hogy együtt lógjunk velük.

Mivel mindenki szereti a havas napot, mindenkinek jó hangulata támad.

Kapják össze magukat, menjenek szánkózni, építsenek hóembert, vagy csapjanak egy jó, nagy, régimódi hógolyó csatát.

7. A hó csupa vidámság!

Még, ha nem is a kedvenc évszaka a tél, el kell ismernie, hogy a hó izgalmas dolog. A körülöttünk lévő világot varázslatos csodavilággá alakítja.

A havazás hirtelenjében lehetővé teszi, hogy az úttest közepén sétáljunk, az összes gyerek kisereglik és mi mindannyian csúszkálunk, havat eszünk és élvezzük a telet.

8. A havazás teszi lehetővé a könnyebb tavaszi kerti munkát

Ha szeret kertészkedni, akkor a hó a legjobb barátja. Amikor a hó betakarja a földet, szigetelő réteget biztosít (még, ha hideg is), ami megvédi a gyökereket és a virághagymákat.

Ugyanakkor, segít az elhalt leveleknek és fűnek lebomlani, ezzel táplálva a talajtakarót, amelyből kifejlődnek a tavaszi virágok. Amikor pedig olvadni kezd, az, bő vízzel locsolja őket.

9. Hideg időben csökken a fájdalom

A hideg régi ellenszere a fájdalmaknak, duzzanatoknak, de, persze nem hideg borogatás formájában. Az ereje a hideg környezetben rejlik.

Egy tanulmány szerint, a hideg időben a vér növeli a norepinefrin szintet, ami egy természetes vegyi anyag, amit a szervezet a fájdalom ellen termel.

10. A havazás megnöveli az energia szintet

Késztetést érez arra, hogy kirohanjon és ficánkoljon hóesésben? Ez természetes.

A hideg, fagyos idő fokozza az energia szintet, még akkor is, ha ez csak rövid idejű.

A szabadban lenni, még, ha csak a postáért rohanunk ki, növeli az energia szintünket, és jobban élénkít, mint bármilyen minőségű csésze kávé.

Nos, átgondolta a véleményét a télről, vagy egyébként is mindig szerette a hideget?

Tudassa velünk a véleményét, és ossza meg a cikkünket, azokat, akik szeretik, vagy megszerették a telet!

egészség érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 416885


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet