2021 Október 29

Számtalan lehetőség nyílik már ruhavásárlásra a neten, az emberek pedig egyre nagyobb bizalommal fordulnak a bankkártyás fizetés felé is. Ettől függetlenül nincs mindig garancia arra, hogy ugyanazt kapjuk, mint amit a képek alapján elképzelünk.

Ha nem akarsz úgy járni, mint a sokat látott ’elképzelés vs. valóság’ fotósorozatban lévő lányok, olvasd el tippjeinket. Összeszedtünk néhány jótanácsot arra vonatkozóan, hogyan fogd ki a megfelelő ruhákat internetes rendelésnél.

Mérettábla

Magától értetődőnek kellene lennie, de sokan mégsem nézik meg azt a táblázatot, amelyben az eladó a méreteket pontos centiméterben adja meg. Megszoktuk a jól ismert S-M-L méretezést, de ha Európán kívül gyártják a termékeket, azok sokszor eltérőek lehetnek a megszokottól.

Vedd a fáradságot, és kapd elő a mérőszalagot! Meg fogsz lepődni, mennyit számít 1-2 centi is. ;)

Visszajelzések

A legtöbb platform már elérhetővé teszi azt a lehetőséget, hogy a vásárlók visszajelzéseket küldjenek a termék érkezése után. Legnagyobb szerencsénk akkor van, ha találunk képes visszajelzéseket, de az is ’életmentő’ lehet, ha valaki leírja a személyes méreteit az értékelésbe. Az Aliexpress oldalán például egyes daraboknál több száz képes minősítéssel találkozhatunk, ami nagyban megkönnyíti a döntéshozatalt.

Anyag

Könnyű elsiklani az anyag neve felett, mondván, hogy úgysem értünk hozzá. Pedig minden ruhánk cetlijén feltüntetik, pontosan mit hordunk. Hiába nézzük meg a centimétereket, ha az anyag nagyon merev, vagy egyszerűen kitágul a viselésétől. Ha biztosra akarsz menni, fogd meg a kedvenc darabjaidat, és gyűjtsd ki az anyagra vonatkozó szakkifejezéseket. Sok webshopban már ez alapján is tudsz szűrni.

Alkat

A legtöbb modell, akin bemutatják a darabokat, olyan alakkal rendelkezik, vagy olyan testtartásban pózol, amitől tökéletesen áll rajta a legegyszerűbb krumpliszsák is. Legyél reális magaddal: a te alkati adottságaiddal ugyanígy fog állni rajtad (pl. vállszélesség, mellméret, nyakiglábak)?

Ha leengedné a modell a kezét, vajon ugyanilyen szép lenne a ruha esése?

Rendeljetek többen

Neked is biztosan van olyan barátnőd, aki él-hal a vásárlásért. Van esetleg több is? Nagyobb eséllyel találtok gazdát a rendelt ruhának, ha többen is egyszerre szemeztek vele. Mi van, ha senkinek nem jó? Egyszerűen visszaküldhetitek. Csak össze ne vesszetek rajta a végén. :)

+1

Lépj szintet, és legyél te is profi internetes próbáló!

divat vásárlás ruházat ruha ruhák online vásárlás rendelés


Megtekintések száma: 227211


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet