2016 Szeptember 20

A sírhant művek nem egy mai sorozat, éppen ezért üdítő színfolt lehet azoknak, akik a main mainstream sorozatok Kavalkádjában valami szokatlant keresnek. Az HBO egyik legnagyobb sikerű, legszebb sorozatáról van szó, érdemes tehát elolvasnod a cikket, és bepróbálni a sorozatot.

A mai modern sorozatokból sokszor hiányzik a lélek. érdekesek, pörgősek, de hiányzik valami, ami után az ember a székből felállva azt mondja, hogy ez igen, ez remek volt!

Nem képesek elgondolkodtatni, morális kérdéseket felvetni, melyeken még napokon át gondolkodunk. Most egy olyan sorozatot ajánlunk a figyelmedbe, mely lassabb folyású, mint a mai sorozatok – hiszen 2001-ben indult – de sokkal mélyebb dolgokat vet fel, mint bármely más sorozat.

Nem véletlenül volt annak idején az HBO egyik legsikeresebb sorozata.

Egy nem hétköznapi család, hétköznapi gondokkal

A sírhant művek egy temetkezési vállalkozó családról szól, akik egy tragédiát – a családfő elvesztését – próbálják feldolgozni. A Fisher család olyan, mint bármelyikünk családja, a különbség mindössze foglalkozásuk abszurd mivoltában, és az őket ért, a szokásosnál több sorscsapás formájában érzékelhető.

A sorozat éppen ettől annyira jó. Hétköznapi problémákkal küzdenek, így át tudjuk érezni a helyzetüket, ugyanakkor rengeteg drámai, szívszorító pillanatot élnek meg a szakmájuk miatt.

Ezáltal mindenkit egyre közelebb érzünk magunkhoz, mintha mi is a család részese lennénk.

Azt fontos megemlíteni, hogy a mai sorozatokkal ellentétben ez a sorozat lassabban görgeti előre az eseményeket, így elsőre lesznek, akiknek kihívás fog jelenteni, felvenni a nyugodtabb ritmust, de ha sikerül, garantáltan beszippant az atmoszféra.

Lassú folyású, érzelmes

A film rengeteg fekete humorral operál, ami nagyon jól áll neki. Egyes nézők elmondása szerint időnként többet lehet rajta nevetni, mint egy vígjátékon, míg máskor könnyekre fakaszt.

Külön ötletes megoldás, hogy minden rész elején meghal valaki, és bemutatják, hogy hogyan távozik el. A jelenet végén pedig fehér alapon fekete betűkkel írják ki a nevét és azt, hogy mettől meddig élt, mint valami morbid, bizarr újságkivágás arról, hogy kik hunytak el a héten.

A szériát lezáró utolsó rész végén van egy montázs, melyet számos filmportál a világ legnyomasztóbb és egyben leggyönyörűbb sorozat befejezésének tartanak a világon.

Tömény 9 perc, és annyi érzést megmozgat az emberben, hogy már csak ezért érdemes ledarálni a sorozat 5 évadját, hogy ezt a kiteljesedett zárójelenetet láthassuk.

Intelligens, érzelmes, és nem laposodik el soha. Rengeteg drámai jelenet van benne, ezért különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik azokat a sorozatokat, amikben lélek is van.

Ugyanakkor nagyon jól eltalálták az egyensúlyt. Egy percre sem válik csöpögőssé, csak amennyire kell.

Ha létezik képzeletbeli sorozat bakancslista, akkor ennek a sorozatnak fel kell kerülnie rá, mielőtt meghalsz. Hisz az élet elröpül, és a végén meghalunk. De hé, éppen erről szól maga az élet!

sorozat sorozatok sírhant művek ajánló film filmek


Megtekintések száma: 48387


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet