2016 Szeptember 21

A Forever című sorozat igazán egyedi darab. Nem csak azért, mert tele van szívvel és lélekkel, hanem mert egy olyan halottkémről szól, aki legalább 200 éves, és örökké él, mert nem tud meghalni.

A Mindörökké című sorozat igazi mestermű. Azon ritka sorozatok egyike, mely nyújt valami újat is a nézőnek, pedig első ránézésre csak egy futószalagon gyártott sorozatot várna az ember, azonban az első rész végére már tudjuk: ez a sorozat nagyon más, mint a többi.

Az ember, aki halhatatlan

A történet Henry Morganről szól, egy halottkémről, aki legalább 200 éves, mert a múltban történt vele valami, ami miatt örökké él. Ő ugyanis nem képes meghalni. Valahányszor balesetet szenved, vagy megölik, átéli ugyan a halált, de végül mindig visszatér az életbe, ráadásul nagyon ötletes módon oldották ezt meg a készítők.

A sorozat fő karaktere, Henry zseniális. A sorozat jól operál Henry képességeivel, és nagyszerűen tudja bemutatni, hogy mekkora tapasztalatra tud szert tenni 200 év alatt egy ember.

Ez abban mutatkozik meg, hogy minden ismer, az embereken észreveszi az apróságokat. Az a sorozat első, metróban játszódó jelenetében nagyszerűen be is van mutatva.

Tele fordulatokkal

A sorozat alapvetően nyomozós sorozat. A főszereplő kap maga mellé egy női nyomozót is társnak, és együtt oldják meg a bűntényeket, ahol Henry nagy élettapasztalatával bár sokszor könnyedén oldja meg az ügyeket, mégis, ahogy rájön bizonyos dolgokra, és előadja, azt élvezet nézni, egyszerűen működik a képernyőn.

Mindegyik ügy egyedi és változatos, és nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy tele van átívelő szálakkal a történet is.

Miközben Henry halottkémként dolgozik, szabadidejében próbál rájönni különös képességének rejtélyére, és egyre többet tudunk meg visszaemlékezések útján a múltjáról, és arról, hogy mi történt vele 200 év alatt.

Titokzatosság

A 200 éves Henry azért választja a halottkémi hivatást, hogy minél többet megtudjon a halálról, amit nem élhet át.

Anélkül, hogy lelőnénk a poént, érdemes megemlíteni, hogy a rejtély szálon felbukkan egy titokzatos alak, mely azt állítja, hogy ő is halhatatlan, mint Henry, ezzel egy egész évadon át tartó macska-egér játék veszi kezdetét.

A titokzatosság végig uralja a hangulatot a sorozatban. Minden egyes részben közelebb kerülünk Henry múltjának megismeréséhez, a halhatatlanságának okára azonban soha nem jövünk rá, erre ügyesen figyeltek a készítők.

Sajnos a sorozatot végül elkaszálták, és az első évad volt egyben az utolsó is. Azóta kiderült, hogy ez a stúdió egyik rossz döntése volt. Nézettségi adatokra hivatkozva döntöttek úgy, hogy nem rendelnek be újabb évadot, holott a vetített műsorsávban messze felülmúlta a többi sorozatot. Sokak szerint a nem kellő marketing – a sorozat mostohagyerek volt a csatorna számára, más sorozatok reklámozására jóval többet költöttek, erre szinte alig – vezetett végül a Forever végzetéhez.

Valóságos rajongótábora van a neten, és egy netes közönségszavazáson az első helyen végzett, mint legjobb új sorozat. Egyáltalán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy akár az új mentalista is lehetett volna.

Ez azonban ne tántorítson el minket a megtekintéstől. Adjunk egy esélyt neki, mert remekül fogunk rajta szórakozni. De vigyázat: az utolsó rész végeztével szomorúan fogjuk érezni magunkat, hogy nem folytattak egy remek sorozatot.

sorozat sorozatok mindörökké krimi nyomozás


Megtekintések száma: 29051


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet