2016 Szeptember 27

A zátony című filmről nem sokat gondoltunk a bemutató alapján, legfeljebb azt, hogy egy béna cápa utánzat. Ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna. A film nem csak kellemes csalódás, de az idei év legpörgősebb meglepetése!

A filmről már a bemutatók megjelenésekor rengeteg vita ment, mert megosztotta az embereket. Rengetegen úgy gondolták, hogy ez a film csak egy egyszerű cápa utánzat lesz, mely az örök klasszikus régi paneljeit porolja majd le, és húz le róluk egy újabb bőrt.

Mások örömmel vették a film készültét, mert szerintük a műfajban nem nagyon készült más film a cápa óta, és egy üdítő színfolt lesz.

Azt kell mondanunk, hogy egy picit mindenki tévedett. De pozitív volt a csalódás. A film ugyanis nagyon jó lett, kellemes meglepetést okozott az embereknek a moziszékekben.

Nem volt üdítő színfolt, hanem valami annál is egyedibb volt. Egyszerre lehetett egyes pillanatokon érezni a régi elődök iránti tisztelgést, és azt, hogy ugyanakkor próbál megfelelni a mai modern igényeknek.

Nancy (Blake Lively) édesanyja halála miatt érzett fájdalmában orvosi tanulmányait és családját hátrahagyva próbál elbújni a világ szeme elől.

Ehhez ideális helyszínnek tűnik egy eldugott, szinte senki által nem ismert mexikói öböl, ahol a nő szörfdeszkára pattanva igyekszik megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől. Innentől azonban egy váratlan fordulat következik be, és a nő egy zátonyon ragad, messze a parttól, miközben egy cápa feni rá a fogait.

Zseniálisan teremti mega feszültséget a film, és meg kell mondjuk, hogy egy pillanatig sem lehet unatkozni, annak ellenére, hogy a film kb. 90%-a egy zátonyon játszódik.

Összességében az is elmondható, hogy hamar elrepül a játékidő, de ez enm is baj. Ez egy olyan film, mely azon kevés alkotások közé tartozik, amit nem toltak túl, azaz pont akkor van vége, amikor már kezdjük kicsit az óránkat nézegetni.

De ez éppen az előnyére vált, mintsem hátrányára, mert egy feszes, pörgős filmet kapunk, ami bár nem túl hosszú, mégis kellemesen izgalmas perceket tud majd okozni nekünk nézés közben.

A zátony tehát összességében egy pozitív idei csalódás volt. Vannak ugyan hibái a filmnek, de a pozitívumok többségben voltak, és ha tényleg úgy ül be rá az ember, hogy nem vár sokat, akkro alaposan meg fogja tudni lepni!

ajánló film mozi kritika cinema


Megtekintések száma: 21879


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet