2019 Július 15

Jay-Z lett az első milliárdos rapper


A Forbes szerint Jay-Z annak köszönheti sikerét, hogy saját Brandet épített, ahelyett, hogy felkarolt volna már meglévő vállalkozásokat. A zenéjével és üzleti befektetéseivel saját birodalmát felépítő Jay-Z az első milliárdos rapper a Forbes üzleti magazin szerint. A Forbes a rapper jelenlegi vagyonát körülbelül egymilliárd dollárra becsülte.

Jay-Z, eredeti nevén Shawn Carter New York szegény negyedeiben nőtt fel. 1996-ban megjelent Reasonable Doubt című albuma indította el pályafutását, majd a 2001-ben kiadott The Blueprint című lemezét idén márciusban beválogatták a Kongresszusi könyvtár nemzeti lemeztárába "kulturális, történelmi, illetve esztétikai jelentősége miatt".

A 49 éves előadó vagyonát a BBC News szerint többek közt 75 millió dolláros zenei katalógusa, az Armand de Brignac pezsgő- és a D'Ussé konyakmárkából való 410 millió dolláros része, New York és Los Angeles divatos részein fekvő ingatlanjai, a Tidal zenei streaming szolgáltatásban való 100 millió dolláros része és 50 millió dolláros művészeti gyűjteménye alkotja.

Feleségével együttesen a nettó vagyonuk már évek óta egymilliárd dollár fölött mozog.

Jay-Z a világ egyik leggazdagabb emberével, Warren Buffett üzletemberrel szerepel együtt a Forbes legutóbbi címlapján.

Via: luxurylaunches.com

celebek Jay-Z Beyonce milliáros gazdagság


Megtekintések száma: 5513


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet