2016 Október 16

Az Instagram fiókok régóta forognak közkézen, bizonyos helyeken az interneten, és úgy folyik csereberéjük, mint egy darab kenyérnek a piacon.

Azt kell mondanunk, hogy nem véletlen. Ugyanis egy jó Instagram fiók, melyhez több százezer követő tartozik, szó szerint aranyat ér.

Leggazdagabb Instagrammosok

Ha egy ilyen fiók tulajdonosa kitesz egy reklám célú hirdetést, vagy képet, akkor vagyonokat utalnak a bankszámlájukra!

Ha te is kíváncsi voltál arra, hogy az Instagrammal tényleg lehet-e pénzt keresni, és ha igen, akkor mennyit, most megtudhatod.

Sokan kíváncsiak voltak korábban is arra, hogy egyes hírességek valójában mennyit keresnek az Instagrammozással.

Sokszor elég az, hogyha divatcégeket reklámoznak különböző képeken, vagy akár videókkal, melyekért ezek a cégek rengeteg pénzzel „fizetik ki” őket.

Egy viszonylag trendi, véleményformáló profilon már 100 és 10 000 euró között lehet keresni azzal, ha például valaki a céggel közösen dolgozva kitesz pár posztot, de ez csak a kisebb sztárok keresete.

Az egyik forrásuk például elárulta: egy 1,3 millió követővel rendelkező Instagram-sztár mostanában több mint 6000 dollárt kap egyetlen reklámcélból készült fotó feltöltésért. Ez 1,7 millió forintnak felel meg, képenként.

Bődületesen sok összeg, főleg ha belegondolunk, hogy más egy egész évet, vagy még többet dolgozik ezért a pénzért.

Az Instagram reklám művészete

Remek példa egy reklámozó posztra, amikor nem csak a képen látható utalás az adott cégre, vagy akár a cégre jellemző konkrét termék, hanem a hashtagekbe is bele van szőve, valamint a képhez tartozó leírásban is többször szerepek az adott kulcsszó, amit reklámozni szeretne.

A #ad szóval jelzik egyértelműen, hogy ez egy fizetett fotó.

Iszonyatosan sok pénzek vannak ebben az Instagram világban, és ha valaki kellő mennyiségű követővel rendelkezik, igazán gazdaggá válhat.

Ehhez azonban több százezres felhasználói követő bázis szükséges, mert csak így vehetjük fel más sztár hirdetőkkel a versenyt.

Nemrégiben név nélkül azt is elárulták, hogy nemrég egy valóságshow sztárja több mint 20 000 dollárt (5,5 millió forint) kapott néhány Instagram-posztért és tweetért.

A Mashable információi szerint egy több millió követővel rendelkező Instagram-sztár akár 6 millió forintnál is többet kaphat egyetlen (!) képért.

A nagyon nagy, világszerte rengeteg követővel rendelkező sztárok, mint amilyen például Kim Kardashian, 85 millió követővel, a becslések szerint 110 millió forintnak megfelelő összeget kap kézhez képenként!

celebek sztárok pénz siker


Megtekintések száma: 11601


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet