2018 Április 20

Amikor megjelennek az első napsugarak, legszívesebben az egész napot a szabadban töltenénk. A szülőknek azonban óvatosnak kell lenniük, hogy védjék gyermekeik bőrét.

Szakértők szerint a tavaszi napsugarak veszélyesebbek a gyermekek bőrére, mint a nyári napsütéses. Az áprilisi UV sugárzás közel azonos az augusztusihoz képest, de a hosszú tél után alábecsüljük a nap erejét és ezért kevésbé védekezünk ellene.

A baba bőre nagyon érzékeny

A gyermekek bőre sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint a felnőtteké. Érdemes odafigyelni, mivel a téli hónapok után a bőr különösen érzékeny, pigmentszintje alacsony. Vannak területek, mint például az orr, a fül, az arc és az alkar, amik különösen könnyen leégnek. Ezen területek védelmére érdemes a kalapot, lenge hosszú ujjú inget és a magas faktorszámú naptejet használni.

Minimálisra csökkenthető a bőrrák kockázata

A szakértők szerint a felnőttkori bőrrák kockázata több mint 75 százalékkal csökkenthető, ha gyermekkorban betartják az óvintézkedéseket. Ezenkívül a szülőknek ügyelniük kell arra, hogy gyermekeik az árnyékban játsszanak, és elkerüljék a napfelkeltét.

via Brigitte

tanácsok kezdő anyáknak gyermek tavasz napsütés


Megtekintések száma: 227305


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet