2016 Október 28

Tudjuk, hogy árban nem éppen pénztárcabarát, viszont azt vegyük alapul, hogy életet menthet, több újszülött kisgyermeket is kiszolgálhat, majd mindezek után még el is adhatjuk. Kiemelten javasoljuk koraszülött babákhoz, veszélyeztetett gyermekekhez, bármiféle légzőszervi rendellenességhez, illetve egyes szívbetegségek esetén is. Mindemellett nagy általánosságban is praktikus megoldás, például gondoljunk arra, amikor a csecsemő visszabüfizi a tejet és az a légcsőbe visszafolyik, de jó szolgálatot tesz magas láz esetében is, vagy bármilyen betegségnél, amikor légzési probléma merülhet fel.

Hogyan kell használni?

A működését érzékelő párnák biztosítják (a matrac alá kell csúsztatni), és hanggal, villogással jelzik, ha 20 másodpercig kimarad a légzés vagy percenként 15 alá csökken a légzésszám. A baba párnákra gyakorolt nyomása, tehát a mozgását figyelő párnák rendkívül érzékenyek, így nagyon fontos ügyelni arra, hogy a közvetlen környezetben minden befolyásoló tényezőt kiiktassunk. Takarítsunk el mindent az ágy körül, ami picit is mozog, mint például forgó játékokat, amely a levegőt megmozgatja, ezzel is megtévesztve a figyelőt. Üzembehelyezés előtt teszteljük, győződjünk meg róla, hogy amikor üres az ágy és 6 méterre eltávolodunk, akkor riaszt-e.

Mit tegyünk riasztásnál?

Nagyon sok esetben szerencsére a sipoló hangjelzés, vagy a szülők villanyoltása elegendő ahhoz, hogy a baba újra elkezdjen lélegezni. Ilyenkor, még ha mindent rendben is találtunk, jelezzük orvosunk felé a figyelmeztetést! Abban az esetben viszont, ha a riasztáskor a baba eszméletlen, nem reagál, azonnal elsősegélynyújtást kell alkalmazni, és orvosi segítséget kell kérni!

Ha beütjük a légzésfigyelő szót a Google keresőbe - mint minden babafelszerelés esetén -, sokféle márka képviselteti magát. Hogy segítsünk eligazodni a kínálat-keresletben, mi kedvező ár-érték arányban az Angelcare AC 300 légzésfigyelőt javasoljuk, egylapos érzékelővel és kábelrögzítővel. A bölcsőhalál csökkentése mellett használatával rengeteg felesleges tehertől megszabadulhatunk, ezáltal lehetőséget ad a nyugodt pihenésre.

Tulajdonságai:

- a matrac alatt szenzorpad található,
- teljes matracfelületen történő érzékelés,
- bármilyen szabvány kiságymatraccal használható (akár 12cm-ig), kókusz matraccal is!
- 15 másodperc után előjelzés, 20 mp után akusztikus és vizuális riasztás,
- a riasztás meghosszabbított (1 perc) kijelzéses,
- egyedülálló, 5 fokozatú érzékenység-szabályozás,
- egyedülálló érzékelés visszajelzés gyenge érzékelés esetén,
- elemről történő működtetés,
- gyenge elemfeszültség kijelzés,
- bármilyen bébiőrzővel kombinálható.

baba mama bababiztonság légzésfigyelő


Megtekintések száma: 22748


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet