2016 Október 06

Bár a kicsi megszületése után minden időtöket a baba fogja lekötni, azért érdemes időt szakítani a szexuális életetekre is. Mert van szexuális élet a baba után is!

Sok fiatal pár tart attól, hogy megszűnik a szexuális életük az első szülés után. Pedig mi sem áll távolabb az igazságtól.

Ami azt illeti, még akár sokkal jobb lehet a gyerek utáni szexuális életetek, mint korábban. De mire is várhatsz szülés után?

Először is arra számíts, hogy legalább 4 hétig nem élhettek nemi életet. Sokan azzal riogatnak, hogy a baba megszületése után a női vaginában már soha nem áll vissza a rend. Azonban ha megfelelő biológiai tulajdonságokkal rendelkezel, és karbantartod magad, akkor ez így ebben az értelemben nem igaz.

Ha a vérzés újra élénkpirossá válik, ismét lehet szexuális életet élni, de csak óvatosan, és csak módjával. Mindenképpen figyeljetek oda egymásra, de a párodnak kell főleg rád figyelnie.

Elvégre a vaginád egy óriási biológiai traumán esik át a szüléskor, és egy hatalmas megterhelésen, amit idő kell, mire kihever.

Bár abban biztos lehetsz, hogy a szexuális életed helyre fog állni, és jobb lehet, mint valaha, az igaz sajnos, hogy kitartóan kell dolgozni érte. De hé, minden jó dolog kemény munkát igényel, semmis sincs ingyen!

A szülés utáni hetekben a szokottnál többször előfordulhat, hogy nem kívánod a szexuális együttlétet. Ez teljesen természetes, és részben azért van, mert kimerültséget érzel, másrészt új érzések kerítenek a hatalmukba.

Sokkal többet foglalkozol majd azzal, hogy mi van a gyerekkel, és az anyai törődés áll majd az életed középpontjában. A szexuális élethez több időre van szükség, de megnyugodhatsz, és párod is: helyre fog állni, ha türelmesek vagytok.

Érdemes felkészülnöd arra, hogy a szex a szülés után más érzés lesz, mint azelőtt. Az izmok máshogy fognak elhelyezkedni, a kitágult vagina pedig máshogy viselkedik majd. Előfordulhat, hogy kezdetben fájdalmat is fogsz érezni együttlétek közben, míg újra megszokod a dolgot.

Sőt, egyes nőknek még nagyobb mennyiségű síkosítóra is szükségük lehet szülés után, ne szégyelljünk ilyet is beszerezni.

A bimbóid olyan érzékenyek lehetnek, mint még soha, ez részben a szoptatásnak is köszönhető. Teljesen máshogy fogsz majd viszonyulni hozzájuk, így máshogy fogsz viselkedni szex közben ha a melleidet kényeztetik.

Ezekben a dolgokban, és az ellazulásban egyébként segítségedre lehet, ha egy nagy pohár bort megiszol.

Ez ugyanis segít ellazítani, valamint fokozza a szexuális izgalmat, és megnyugtat.

Összességében tehát, ha odafigyelsz, tudod, hogy mit várj, akkor nem fog kellemetlen meglepetésként érni a szülés utáni szexuális élet. Ki lehet belőle hozni a legjobbat, és ha megfelelően dolgoztok rajta pároddal, ugyanolyan jó lehet, mint azelőtt.

szexualitás szex szexuális élet együttlét szülés után


Megtekintések száma: 16156


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet