2016 Október 26

Nagyon fontos, hogy ne státuszszimbólum szerepet töltsön be, mert hallottunk már kismamáról, aki azért vett nagyobb autót, hogy beférjen a kiválasztott babaverda a csomagtartóba... A kiválasztásnál a technikai funkciókat mérlegeljük, és csak utána az esztétikai szempontokat. Íme:

1. Életkörülmény.
Emeletes vagy családi házban élsz, belvárosban vagy kertvárosban, tömegközlekedéssel vagy kocsival utazol, befér-e a csomagtartóba/liftbe/tárolóajtón, mekkora a súlya az állandó cipelgetéshez, sportoláshoz/túrázáshoz használjuk-e?

Tipp: Olyan kerekű babakocsit válassz, amely minden terepen ideális! Az Adamex Barletta Dream multifunkciós babakocsi például városi sétához és kiránduláshoz is egyaránt praktikus.

2. Szemkontaktus!
Amíg a baba kisebb, megnyugtató, ha a "járgányban" minden rezdülését figyelhetjük, ugyanakkor legyen sokoldalú, hadd ne kelljen az adott fejlődési szakaszhoz mindig újat vásárolni. Jó szolgálatot tesznek az átalakítható, jellemzően átfordítható tolókarral rendelkező "verdák", amelyek két irányból tolhatóak és fekvő pozícióba dönthető háttámlájuk - utóbbi szerepe az, hogy ne csak ülni tudjon benne a lurkó, hanem kényelmesen aludni is. Kezdetben, amíg pici a baba, az anyuka szemkontaktusa kap hangsúlyt, aztán az idő előrehaladtával a külvilágra való rácsodálkozás jelenti az izgalmat - ezért is előnyös "egyesített" funkciókban gondolkodnunk.

Tipp: Olyant érdemes választani, ami újszülött kortól kiszolgál bennünket, és növekvő gyermek fejlődéséhez is alkalmazkodik. A Kunert VIP kétfunkciós babakocsi egyesíti a mély- és sport babaverda minden előnyét, és sokoldalúságát jellemzi, hogy a szülőknek rengeteg felesleges kiadást spórol meg.

3. Minél több funkció, annál jobb!

Ideális, ha a babakocsi együtt tud nőni a gyermekkel, mindemellett egyéb kiegészítőket is tartalmaz, amelyek a hétköznapi életet is megkönnyítik.

Tipp: A Kunvert Lavado 3 az 1-ben multifunkciós babakocsi már újszülött kortól használható, egészen a babakocsis időszak legvégéig. Sokoldalúságát jellemzi, hogy vázára külön csatlakoztatható a mózes, az autósülés vagy a sportrész, illetve fekvőfelülete nagyon jó rugózással magasan helyezkedik el, sőt, hatalmas kosara a nagy bevásárlásoknál is jó szolgálatot tesz majd. Tartósan a családban marad, masszív szerkezetének köszönhetően.

4. "Rohangálós" babaverda
Avagy második járgány. Amikor babánk már elérte a fél éves kort, jó szolgálatot tehet egy esernyőre összecsukható babakocsi. Ideális utazáshoz és nyaraláshoz, vagy akár könnyedén vállra is akasztható, mikor később gyermekünk már sétálni szeretne, de ugyanilyen könnyen nyitható is, amikor a toporgástól már elfáradt vagy aludna.

Tipp: Legyen könnyed súlya, ugyanakkor stabil (hol nem rosszak az utak?) és könnyedén irányítható, kis helyen is elférjen, és az összecsukás-kinyitás se okozzon fennakadást, egy mozdulattal legyen megvalósítható. A 4 Baby Wave sport babakocsi például szuper választás.

További hasznos tippeket a babaverda.hu oldalon találtok, mellyel garantáltan egyszerűbb és célszerűbb a közlekedés.

baba mama tippek babavárás babakocsi választás sport babakocsi multifunkciós babakocsi hasznos tanácsok


Megtekintések száma: 32076


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet