2016 November 02

Az otthoni fürdőzések hangsúlyos helyen szerepelnek a mindennapokban, általában az esti időszakban jön el az apukák ideje, és a gyermekkel erősítik a vízzel való barátkozás terepét.
A csecsemőknek természetes közege a víz, otthon érzik benne magukat, emlékezteti őket az anyaméhben eltöltött időkre, illetve a megfelelő hőfokú vízben számukra a pancsolás nyugtatóan hat. Ez a halacskás hőmérő a fürdővíz tetején úszva mutatja annak hőmérsékletét, melynek ideális értéke 36,9°C. Segítőkész smiley-k és vonalak állnak rendelkezésre az optimális tartományhoz, illetve tartós anyagokból készül, biztonságosan elhelyezett üvegszállal. A szoba hőmérséklete a fürdés alatt 20-22°C legyen.

De mi a helyzet akkor, ha már nagyobbacska? Ha nem szeret fürdeni? Vagy eddig szeretett, de most már nem?

Az újszülöttek sokszor azért sírnak, mert nem kedvelik a hőmérsékletváltozást. Amikor ezen időszakon túljutunk, akkor fordulhat elő az, hogy a baba tiltakozni kezd a fürdetés ellen. Kiváltó tényező lehet, hogy bizonytalanul érzi magát a kádban. Ilyenkor próbálkozhatunk fürdőjátékok bedobásával, például színes, vidám és állatmintás pancsoló kockákkal, amely nem csak figyelemelterelésül szolgálnak, hanem játszva tanulhatnak is vele. Segítségül szolgálhat a színek és szavak elsajátításában, javítja a motorikus képességeket, fejleszti a szem- és kéz koordinációját. Nagyon könnyen tisztítható, lekerekített formáinak és puha anyagának köszönhetően. Biztonságos játék, 9 hónapos kortól javasoljuk.

A víziszony általában átmeneti és érdemes a gyerekeket "megkínálni" a fürdés adta örömteli lehetőségeivel, illetve komfortossá tenni a babák számára a vízben való létet. Azt azonban szükséges megjegyeznünk, hogy nem mindegyik csemete született vízimádó, így az ő esetükben az erőltetés inkább tovább ront a helyzeten.

+ TIPP fürdés után:

Többrészes manikűr készlet körömcsipesszel, körömreszelővel és biztonsági ollóval (elegáns fém tokban). Az olló vége biztonságosan lekerekített. A reszelővel az egyenletlenségek eltávolíthatók. Kimondottan a pici körmök biztonságos és gyors levágásához tervezett csipesz, mely születéstől fogva használható. Anyaga fém és műanyag.

A termékeket a babaverda.hu oldalon találtuk, ahol további ötleteket is olvashattok.

baba mama hasznos tanácsok biztonság babaápolás fürdetés


Megtekintések száma: 25285


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet