2016 November 06

2016. október 27.-én a bíróság 70 millió dollárt ítélet meg egy asszonynak, a Johnson & Johnson elleni perben. Azt állítja, hogy a rendszeresen használt baba-púder miatt petefészek rák alakult ki nála.

Deborah Giannaecchini volt az ügyfél. Mindamellett, a kaliforniai asszony nem az egyetlen, akinél a hintőpor rákot okozott. Az idén, korábban, két másik asszony is pert nyert, összesen 127 millió dollár kártérítési összegben. Valóban veszélyes a baba-púder?

1893 óta a Johnson & Johnson vezető bébi termék gyártó. 1981-ben a The New York Times hírül adta, hogy a márka "kivételesen tiszta és biztonságos."

Getty Images

Mindamellett, nemcsak babáknál használatos a Johnson baba-púdere. A terméket úgy dobták piacra, hogy a nőket is frissen és szárazon tartja, különösen a nemi területen.

Getty Images

A cég közleményében ezt olvashatjuk: „Mélyen együtt érzünk, azokkal a hölgyekkel és családjaikkal, akik petefészek rákkal érintettek. Fellebbezünk a mai döntés ellen, mert a tudomány vívmányait használva és támogatva, azon dolgozunk, hogy a Johnson's bébi-púder termékünk biztonságos legyen.”

Getty Images

A petefészek ráknak számos oka lehet, ideértve a genetikai tényezőt, a kort, a súlyt és a hajszoltságot. Mindamellett, Jim Onder, ügyvéd, azt állítja, hogy tanulmányok bizonyítják, hogy azoknál a nőknél, akik a Johnson’s bébi-púdert használják, 40%-kal valószínűbb a petefészekrák kialakulása.

Getty Images

Azt is mondja, hogy a Johnson & Johnson's piackutatása a lakosság azon túlsúlyos afro-amerikai, vagy latin nőket célozta meg, akiknél a petefészek rák kialakulása egyébként is kiemelt rizikó faktort jelent.

Getty Images

Ez felteszi a kérdést: ha a Johnoson’s bébi-púder használata rákot okoz felnőtt nőknél, akkor mit tesz a babáinkkal?

És mi van a többi Johnson & Johnson termékkel, amivel gyermekeinket (és magunkat is) például, szappanozzuk? Biztonságosak? Mostantól sokkal több tesztre van szükség a termékek bevizsgálásánál, mielőtt piacra kerülnének.

Időközben: ön továbbra is használja a Johnson & Johnson termékeit saját magán vagy gyermekén? Kérjük, tudassa velünk a kommentjét!

baba mama egészség gyereknevelés rák rákkeltő anyagok


Megtekintések száma: 20164


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet