2016 November 02

Az valószínűleg minden kisgyermekesnek ismerős, hogy egy tevekaraván se lenne elég a baba szükségleteinek, amit utazás során legszívesebben magunkkal cipelnénk. Viszont ha nem akarjuk a málhás ló látszatát kelteni, mindenképp megszorításokat kell bevezetnünk a csomagmennyiségnél. Kezdjük tehát a szülőkkel: simán ki lehet bírni egy hosszabb utazást gyűrődést és koszolódást titkolni képes ruhákkal, valamint nők esetében akkora neszeszerrel, amit egy idősödő apáca is megirigyelne. A lurkóknak viszont mindig sok holmira van szükségük, és sokszor nehéz is előre belőni, hogy ezt most kötelező-e vinnünk, vagy a helyszínen is beszerezhető. Ilyen kérdés például az utazóágy. A szállodákban és hotelekben érdemes előre jelezni, hogy készítsenek be a szobába egy babaágyat. Persze ez sem mindig jó megoldás, pláne ha lestrapált és még pénzt is kérnek a szolgáltatásért. Hosszabb távon nem csak kényelmesebb, de olcsóbb megoldás is, ha beruházunk egy pillanatok alatt felállítható, univerzális utazóágyra (16-27 000 HUF), amely aztán a rokonlátogatásoknál és a nagyinál is hasznos lehet a jövőben.

Az első három hónapban nem feltétlenül lesz rá szükség, a nagy mózeskosaras babakocsiban is jól alszik a baba, de amikor már mozgékonyabb, praktikus lesz egy könnyen kezelhető, de ugyanakkor strapabíró ágy, ami a pici igényei mellett a nagyobb gyerkőcéit is kielégíti majd - tehát együtt nő a csemeténkkel.

Vásárlásnál érdemes körültekintően válogatnunk, hangsúlyos szempont legyen a kis helyigény, összecsukhatóságára is figyeljünk, illetve kiemelt szempont legyen a mobilitás. Egyik nagy kedvencünk a kibertér felkutatása során a Quatro Lulu 2 univerzális utazóágya, mely egyszerűen hiper-szuper, hisz mindenféle kiegészítő kütyüvel felszerelt! Így jó szolgálatot teljesít otthon is, mint pótágy, de mint járóka is, és természetesen mint utazóágy. Mindezen tulajdonságok mellett még kerekekkel is rendelkezik, így lakásunkban könnyedén áttolhatjuk a szobából a konyhába, így a házi teendők közben is közelünkben tudhatjuk szemünk fényét. Mivel kis méretűre hajtogatható, ideálisan át tudjuk költöztetni a nagyszülőkhöz is, de könnyedén tudjuk teleportálni rokonlátogatáshoz is, és nyaralásnál sem lehet probléma, hogy a pici nem a megszokott helyén van és nem tud idegen helyen aludni. Ráadásul nem csak pihe-puha kuckó, hanem járókaként is remekül funkciónál, az emelőbetét egyszerű eltávolításával. 

Zippzárral zárható oldalsó ajtaja lehetővé teszi, hogy mikor már a gyermek mozgásigénye megnőtt, ne a peremen keresztül próbálkozzon a "szökéssel", veszélynek téve ki magát. Szúnyoghálóval felszerelt, ami lehetővé teszi a nyugodt és rovarmentes pihenést a gyerkőc számára, megakadályozva a kellemetlen csípéseket. Az, hogy két szinten állítható, megkönnyíti a baba ki- és behelyezését a járókába, ezzel kímélve a szülők derekát.

+ TIPP: Csak első alkalommal kell odafigyelned az útmutatóra, másodszorra már rutinosan fog menni, hiszen egyszerű a kezelése.

baba mama praktikus utazóágy járóka babaszoba


Megtekintések száma: 21743


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet