2016 Október 08

Minden pár álma a babavárás. De sokaknak nem mindegy, milyen lesz az első baba. Fiú, vagy lány? Tudtad, hogy ez mitől függ pontosan? És azt, hogyan lehet befolyásolni?

A babavárás mindig egy meghatározó és felejthetetlen élmény a fiatal párok életében. Gyakran felmerülő kérdés természetesen az is, hogy fiú vagy lány lesz-e a megszületendő baba.

De vajon tudtad-e hogy milyen módon befolyásolhatja a nők szervezete születendő gyermekük nemét?

Fiú, vagy lány, ez itt a kérdés?

Korábban a tudomány sokáig abban a tévhitben élt, hogy a születendő kisbaba nemét csak és kizárólag a női szervezet szabályozza bizonyos folyamatok alapján. A valóság azonban nagyon távol állt ettől a felvetéstől.

Később ugyanis kiderült, hogy a magzat nemét genetikai szempontból a férfiak döntik el. Ennek a dolognak az az oka, hogy a férfiak hímivarsejtjeibe csak egy darab ivari kromoszóma kerül be: ha a megtermékenyítendő petesejttel egy X-kromoszómát hordozó spermium egyesül, a magzat neme lány lesz, ha viszont egy Y-kromoszómát hordozó hímivarsejt kerül a petesejtbe, fiúcsecsemő fog születni.

Így alapvetően elmondható, hogy a férfiak határozzák meg nagyobb mértékben azt, hogy milyen nemű lesz a baba, nem pedig mi nők.

Azonban van még egy utolsó szavunk, így nem kell azt hinnünk, hogy abszolút nem szólhatunk beele biológiai szinten a gyerek nemébe!

Hogyan befolyásoljuk születendő babánk nemét?

Egy nemrégiben elvégzett különleges statisztikai módszer keretében olyan vizsgálati összefüggést mutattak az anyák táplálkozási szokásai és a megszületett csecsemők neme között, mely azt sejteti, hogy igen is, a táplálkozási szokások összefüggenek a gyermek nemével.

Az eredmények szerint a magas kalóriabevitelű nők 56 százalékának született fia, míg a kevés kalóriát fogyasztó csoportban csak 45 százalék volt a fiúcsecsemők aránya.

Nem jelentős az eltérés ugyan, de statisztikailag mégis számottevő.

Így ha mindenképp fiút akarunk, érdemes magas kalóriabevitelű étrendre áttérni, míg ha lányt akarunk, akkor javasolt kevés kalóriát fogyasztanunk.

Ha lányt akarsz

Egy aprócska trükk erre még pluszban rásegíthet: haza ovulációt megelőző 3 napban történik meg az együttlét. Utána ne legyetek együtt, így az ovuláció bekövetkeztéig csak a nagy valószínűséggel kislányt eredményező spermák élik túl a kalandot, mert azok jóval tovább képesek életben maradni.

Ennek okát a kutatók még nem tudják, mérni se sikerült még bizonyítottan a jelentőségét, mégis sokan esküsznek rá.

Ha fiút akarsz

Ilyenkor érdemes az ovuláció napján megejtenetek a pásztorórát, és nagyobb eséllyel születik fiú babátok. Persze nincsenek garanciák ezekre a módszerekre, de nagyban elősegíthetik az egyes nemek kialakulását.

Végső soron az ember fiúnak is örül, meg lánynak is. Legfeljebb csináltok még egy kistesót is hozzá!

baba mama babavárás terhesség


Megtekintések száma: 19118


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet