2020 Január 24

Számos cikk jelent meg Schobert Norbi botrányt kavaró kijelentéseiről az elmúlt időszakban. Ezrek döntöttek úgy, hogy állást foglalnak a témában, legfőképp a közösségi média felületein. A Női magazin csapata kiszúrt egy posztot, amellyel teljes mértékben tudott azonosulni a teljes szerkesztőség. Turós György, a Fitspiration World egyik alapítótagja gondolatait osztjuk meg most veletek.


Eddigi életem egyik legszebb és legcsodálatosabb időszaka volt minden ismeretlen misztikájával és kihívásával együtt az az időszak, amikor várandós volt a feleségem.

Gondolom minden kapcsolatban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Én - egyszerű férfiemberként - nem tudom számon tartani, hogy mikor mennyire szerettem vagy szeretem a feleségem. Azt tudom, hogy mindig nagyon, mégha meg is orrolok rá néha apróságok miatt vagy éppen a semmiért. Nektek megsúgom, legtöbbször a férfiúi “mindentudásom” és “tévedhetetlenségem” az oka. Hadd valljam be, nincs mindentudásom és tévedhetetlen sem vagyok.

Úgy tűnik a férfi és a nő is akarja a testi- és lelki beteljesülést, a sikert, a befolyást, az érvényesülést, a bizonyítás lehetőségét és elérését, a pénzt, a szerelmet, a boldogságot és talán a házasságot és gyermekeket is. Mi Ivivel biztos igen.

A nemek közötti egyenlősödésben egyelőre egy dolog mozdulatlan maradt. Továbbra is a nők szülnek. Ennek minden előfeltételével, adottságával és minden okozatával. Igen, a kellemetlen okozataival is.
Lehet azt mondani, hogy ez a természet rendje és persze ez igaz is. Nekem azonban akkor is egy felfoghatatlan varázslat, ahogy növekszik a magzat az anyukája pocijában és az is csoda, ami a nőkkel történik mindeközben. Lehet panaszkodni, hogy kevesebbet foglalkoznak velünk, hogy megváltoznak testileg és lelkileg is, de nem mi férfiak öklendezünk, hányunk, lesznek falási rohamaink, puffadunk fel, leszünk rosszul és nem mi adunk a testünk minden anyagából a gyermekünk életéhez.

Persze, mi is hozzátesszük, amit lehet, amit tudunk. Jó esetben lessük, hogy mit kíván a társunk és a pici. Az utód. Mi Szöszmösznek hívtuk, amíg bentlakó volt, mert olyannyira kicsiny volt. Aztán Hangyának, miután megszületett.

Apa vagyok. Láttam, éreztem a gyerekem attól a pillanattól kezdve az édesanyján át, amikor megtudtuk a létére utaló első jeleket.

El sem tudom mondani, hogy mit éreztem, amikor még pocaklakóként minden este megvárt és átúszott arra az oldalra, ahol én feküdtem az anyukája mellett és a dörmögésemre csitult el . De kérdem én, akkor mit érezhetett vajon a feleségem, aki minden egyes nap minden órájának minden percében érezte és ma is érzi?

Aztán amikor először a kezembe vettem a gyermekem, arra gondoltam, hogy aki őt adta nekem, annak mindörökké hálás leszek.

Láttam a feleségem változásait, ahogy a munkájának, és a maga örömeinek élő nőből vált ÉDESANYÁVÁ. Az első időkben, amíg nagyon picike volt Regi, Ivi szinte mindent feladott a gyermekünk érdekében. A bevett szokásait, a hobbyjait, a karrierjét. Amit megtartott, azt is csak azért, hogy egészséges és erős maradjon a gyermek miatt. Közben folyamatosan azon kattogott, hogy mihamarabb visszatérhessen a munkájához és minél több, minket családon kívül érintő dologban vehessen tevékenyen részt.

Nem is értem, hogy tud működni! Nem is alszik! Néha nem eszik. Mert elfelejti, annyit rohan a gyermekünk miatt ide-oda. Nina (így hívja magát Regi) minden rezdülését megérzi. Hetekkel előbb jön rá dolgokra, mint én, pedig sokat vagyok Ninával. És a leghihetetlenebb, hogy mindig igaza van a gyermekünkkel kapcsolatban!

Még szerencse, hogy az életvitelünkből adódóan az étrendi anomáliákat ügyesen tudjuk kezelni.

Felfoghatatlan hogyan van ideje élni, úgy hogy alig van ideje magára. Főz, mos, takarít. Vezeti a háztartást, rengeteget dolgozik. És mindeközben összetartja a családot, foglalkozik velem. Mellettem van minden bajomban, meghallgat, beleérez a problémáimba, félt, megóv, véd. És lelkiismeretesen foglalkozik azokkal az emberekkel, akik a tanácsát kérik. Ráadásul még azt is megoldja, hogy rendszeresen sportoljon.

Hogyan képes örömmel, természetesen, mosolyogva, boldogan minderre? Számomra a feleségem különleges és egyedi. Megismételhetetlen. De tudom, hogy sokan vannak nők, akik ugyanezt teszik. Na, ez a nők igazi nagy csodája.

Nem csak az lenyűgöző és tiszteletreméltó, amit fizikailag képesek produkálni, hanem az is, amit lelkileg.

Sok mindent önként feladva saját lényükből képesek mégis megtartani önmagukat, közben összetartani a széteső világot. Mindezt odaadón, boldogan, szeretettel és szerelemmel.

Csak szülőként tudom felfogni, hogy mi mindent tett és tesz értem édesanyám. Csak a feleségemet látva tudom, hogy ő is és anyukám is és minden más nő is, aki olyan, mint ők mennyit ad nekünk: a gyermekeiknek, férjeiknek.

Semmi mást nem kérnek cserébe, mint némi megértést, türelmet, egyenrangúságot, szeretetet, törődést.

Ugye, hogy nem sok ez?

Gyuri

fitnes anya turós györgy fitspiration


Megtekintések száma: 32397


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet