2016 Január 21

Közepesen hosszú, közepes intenzitású kardió

A közepesen hosszú időtartam, olyan 30-45 perces edzést jelent. Célunk, hogy a pulzus zóna felső határán (220-életkor X 0,75) próbálunk meg maradni, edzés közben. Ekkor égetjük el ugyanis a legtöbb zsírt. Itt is jelen van szintén ,valamennyi kalória égetés, de ez nem olyan magas, mint a HIIT esetében. Ebben az esetben a rizikó faktor közepes , míg a hatékonyság elég magas.

zsiregeto-modszerek-ii-resz

Hosszú időtartamú, alacsony intenzitású edzés

Talán, ennek az edzésnek a legalacsonyabb a rizikó faktora. Az időtartam kb. 60 perc, de előfordulnak ennél hosszabb idejű edzések is. Előnye, hogy több kalória ég el zsírból, és a teljes elégetett kalóriák mennyisége közepesen magas. A hosszú időtartam miatt, az intenzitás alacsony, ezért ez az edzésforma nem jár olyan magas szénhidrát elégetéssel és az időegységre jutó kalória égetés alacsonyabb, valamint  nincs anyagcsere gyorsító hatás, ami az edzés befejezte után lenne jelen.

Azonban ez a legideálisabb edzés kezdőknek, és olyanoknak, akik nem fittek (idősek, komolyan túlsúlyosak ortopédiai problémákkal küzdenek).

zsiregeto-modszerek-ii-resz

Gyakori kardió gyakorlatok

A gyakori edzés alatt, heti 5-7 napot értünk. A rizikó faktor itt közepes, azonban a hatékonyság igen magas. Ezzel a fajta edzéstervvel ,növelhetjük a teljes kalória égetés mennyiségét (az egész hétre nézve). További előny, hogy a gyakori kardiózás segít fenntartani a magas anyagcsere pörgését, mivel nincsenek hosszabb inaktív periódusok. Alacsony rizikója van a túledzésnek és az izomvesztésnek, azonban ha a gyakoriság hosszabb időn át fennáll, ugyanannyi edzés kevesebb kalóriát fog elégetni. Tehát a rövidebb, de magasabb intenzitású edzések jobb rizikó-előny arányt adnak.


Megtekintések száma: 594251


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet