2016 Január 21

zsiregeto-modszerek-i-resz

Éhgyomorral való kardió edzés reggel

Az az egyik legmagasabb rizikófaktorú és egyben a legvitatottabb edzésforma.  Lényege, hogy reggeli előtt végezzük el a kardio gyakorlatokat. Sok szakember és testépítő ajánlja, de ugyanennyi ellenzi is., hiszen az izomvesztés rizikója túl magas.

Reggel az alacsony vércukor és az alacsony szintű tárolt szénhidrát tartalom miatt, a szervezet, ekkor van a legelőnyösebb helyzetben a zsírégetéshez, ugyanakkor nagyon az esély arra is, hogy az izom elég. Emiatt potenciális haszon mellett, sajnos a rizikó is elég magas.

Kardió az esti órákban

Ebben az esetben a kardiót este végezzük és edzés után nem eszünk semmit, hogy minél nagyobb legyen az elégetett zsír mennyisége. Ebben az esetben a rizikó magas, ugyanakkor az előnyök, mindössze egy közepes szintet ütnek meg.  A késő esti edzés ugyanis, megzavarhatja a szervezet regenerálódását és esetleg alvászavart is okozhat. Ne felejtsük el, hogy ebben az időszakban a test, már a pihenésre készül, nem pedig még egy intenzív edzésre. Éppen ezért van az, hogy a test nyugalmi állapotban csökkenti az anyagcsere sebességét, ami, ugye azt jelenti, hogy az edzés után bekövetkező gyors anyagcsere előnyeit nem tudjuk teljesen kiélvezni.

HIIT kardió

Ez manapság a legdivatosabb kardió edzés. Lényege, hogy egy rövid szakasz – magas intenzítású edzést váltogat egy hosszabb, kisebb erőfeszítéssel járó edzés. A blokkok általában 30-120 másodperc közé esnek, az edzés maga pedig 15-20 percet vesz igénybe. Ennek a kardiónak az az előnye, hogy hosszabb ideig marad fent a kalória égetés. Ez az edzés közepes rizikóval bír, hiszen nem való mindenkinek.  A kezdőknek, rossz formában lévőknek nem ajánlott ez a módszer. Akik viszont edzésben vannak, azoknak a rizikó alacsony, a bekövetkező előnyökkel szemben.

zsiregeto-modszerek-i-resz


Megtekintések száma: 594097


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet