2016 Április 07

Ha létezik bármilyen fitnesz eszköz, ami metafóraként jelölheti a tökéletes kapcsolatot, az a ViPR: Megerősíti az egyéni gyengeségeid, kijavítja a régóta benned lévő egyensúlyhiányt és a való világban— feltéve, ha szánsz rá időt és megfelelő alapokkal rendelkezel— arra inspirál, hogy gyönyörű légy tőle.

Íme, ez a New York-i pár, Maria Callanta és Dennis Codrington, akik a PTA Global és ViPR által hitelesített edzők, akiknek ez az üreges, gumihenger az edzésük legfontosabb részévé vált. “A ViPR-t lehet bemelegítésként is használni, hogy javítsunk bizonyos diszfunkcionális mozgásmintákon, ugyanakkor megerősíthetjük és formálhatjuk vele a testünket a mozgás teljes spektrumában, értem ez alatt a nyíl alakú, elülső és keresztirányú síkokat,” mondja Codrington. “Kihívás elé állítja a testünket, hogy sikerüljön stabilitást és mobilitást találnunk olyan pozíciókban, amiket nem gyakran használnak edzőtermekben, de ezen kívül a sport és a való világ szinte minden területén.”
A valós életre való felkészítés az ViPR egyik alapvető megtérülése. Nem számít, milyen edzőmúlttal rendelkezel, nem számít, milyen céljaid vannak, mert a ViPR több izomcsoportot működtet szinergikusan együtt, a tested egyensúlyban lesz edzve, így bárhol előadhatod magad. “Én ezelőtt táncoltam és teniszeztem, Dennis pedig futballozott és atlétikával foglalkozott,” meséli Callanta. “DE a terhekkel való mozgás, ráadásul pontosan úgy, ahogyan azt a videóban bemutattuk könnyűnek tűnhet, miközben nézi valaki, de amikor ott vagy és csinálod, akkor bármilyen sportmúlttal rendelkezhetsz, meg fog terhelni.”

vipr-edzes-az-eropar-video

Ha megnézitek, az a sorozat, amit a videóban produkálnak, rendkívül kifinomult és fejlett képességet igényel. Codrington és Callanta órákat töltött a ViPR-ral, gyakorolták az alap mozdulatokat, mielőtt össze tudták rakni egy olyan dologgá, ami akár egy balettelőadásnak is megfelelne. “A mostani szintünkön sokkal hatékonyabb minden, ha egy folyékonynak tűnő mozgást veszünk föl. Lefoglalja az elménket és nagyon jó móka. De azoknak, akik most kezdenek a ViPR-ral, azt tanácsolnám, hogy először válj eggyé a mozgásoddal, dolgozz a súlyok emelésén, biztonsági okokból és a sérülésmentes tevékenység érdekében.”

A mozgásod javításához megkértük Codringtont és Callantát, hogy osszák meg néhány kedvenc, ViPR gyakorlatukat mindenkivel. “Amikor uralod a tested és elsajátítottad az alapokat, egy saját sorozat létrehozása már könnyen fog menni,” mondja Callanta. “Utána már csak annyi a dolgod, hogy ússz az árral és élvezd a zenét.”

vipr-edzes-az-eropar-video

Most elolvashatjátok, hogyan néz ki egy ViPR-edzésük:

(1) Plank edzés ViPR-emeléssel (Dennis)

Képzeljünk el egy plank helyzetet, amikor a ViPR a földön helyezkedik el, vízszintesen előttünk, a fal és jobb kezünk mentén. Míg megpróbálunk stabilizálni az egyik kezünkkel és mindkét lábunkkal, addig fogjuk meg a ViPR egyik végét, emeljük föl jó magasra, miközben mozgatjuk a törzsünket. Engedjétek le lassan, aztán kezdhetitek előröl.

(2) Csoszogás hátgerinc mobilizációval (Dennis)

Kezdd úgy az egészet, hogy a ViPR vízszintesen előtted fekszik a padlón. Állj a végére, és fogd meg az ellentétes karoddal. Csoszogj balra-jobbra, lendítsd ki a karod, miközben óvatosan mozgatod a hátgerinced. Ismételd meg az egészet, miközben visszacsoszogsz a másik oldalra.

(3) ViPR felütés (Dennis)

Kezdj álló pozícióban, miközben a ViPR-t a combod mellett tartod, csípő magasságban. Miközben kitöréseket végzel az ellentétes lábaddal, lendítsd a ViPR-t fel, a tested előtt. Lépj hátra és ismételd meg a másik oldalon.

(4) Hengeremelés (Maria)

Vegyünk fel egy guggoló pozíciót egy álló ViPR előtt. Fogjuk meg két kézzel, és tartsuk bent a könyökeinket. Emeljük föl a sarkunkat, és emeljük föl a ViPR-t, miközben a guggolásból felemelkedsz. Ismételd addig, amíg a cső végére nem érsz (körülbelül 4 pozíció). Ha odaérsz a VIPR aljára, rakd vissza a hengert az eredeti helyére (körülbelül 4 pozíció).

(5) ViPR Plank és vonszolás (Maria)

Helyezd le vízszintesen a ViPR a padlóra. Állj a cső felé plank pozícióban. Ragadd meg a fogantyúját, és csúsztasd ki (a csípő és a gerinc természetes pozícióban legyenek). Ismételd meg az egészet a másik oldalon is.

(6) ViPR deszkás minta (Maria)

Fogd meg természetesen a ViPR-t. Szökkenj a jobb oldaladra és a tested előtt lendítsd balra a karod, miközben egy lábon egyensúlyozol. Ismételd meg a másik oldalon.


Megtekintések száma: 12763


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet