2017 Decemberr 02

Ha szépségről van szó, úgy vélem, mára már mindannyian tudjuk, hogy a belső számít. És, mégis van egy különlegesen jellemző dolog, amivel mindannyian egy kicsit szeretlek-utállak kapcsolatban vagyunk: a hajunk.

Ha szépségről van szó, úgy vélem, mára már mindannyian tudjuk, hogy a belső számít.

Roald Dahl-t idézve: „Ha jó gondolataid vannak, az ragyog majd az arcodon, mint a napsugarak, és akkor mindig csodálatosan nézel ki.”

Mégis, van egy csomó dolog, amiben kihasználjuk a fizikai adottságainkat is. Ha nagy szemeid vannak, vagy, állandóan göndörödő hajad, akkor mindig van mit ünnepelni, amint azt láthatjuk ennél a gyönyörű hölgynél, aki rossz időpontban panaszkodott az alakjára.

És, mégis van egy különlegesen jellemző dolog, amivel mindannyian egy kicsit szeretlek-utállak kapcsolatban vagyuk: a hajunk.

A haj millió, különböző textúrában, színben jelenhet meg, és nincs két egyforma haj.

Sokunknak komplikált kapcsolata van a dauerral, a hajcsavarókkal, és a hajfestékkel, anélkül, hogy megértenénk, hogy a haj a lényeg!

Nos, ezért vagyunk ma itt, hogy a hajról, és a haj színekről beszéljünk, olyan dolgokról, amiről esetleg még nem tudtak.

Nézzen be a galériába, hogy többet tudjon meg a hajról és történelméről!

Négy, széles körben felismerhető haj szín van: a vörös, a szőke, a barna és a fekete, de sokan nem veszik észre, hogy az a haj, ami feketének tűnik, az, valójában a barna legsötétebb árnyalata.

Ez a három haj tónus volt a hajfestékek alapja, hogy elérjük a, természetestől eltérő, kívánt hajszínt, úgy, mint a henna a lilás-vöröses árnyalatért, vagy a jelenlegi őrület, a pasztell lila és a kék szín.

Ahogy múlik az idő, a korral a haj elhalványul, és természetes szürkévé, vagy fehérré válik.

Azt mondják, hogy a „szőkék viccesebbek”, de sokkal több dolog van a hajszín mögött, mint a sztereotípia.

Például, tudta, hogy a természetes szőkék több hajszállal rendelkeznek? A szőke haj vékonyabb, mint a többi, ezért van több a fejbőrön.

Továbbá, mindannyian tudjuk, hogy a jelenlegi divat az enyhén melírozott haj, de a szőke haj divatja már évszázadok óta fennáll, - már az ókori rómaiak és kelták is különböző módon használták.

A barna haj a leggyakoribb árnyalat a világon, a lakosság több mint 90 százaléka barna hajú.

Mégis, alig lehet megmondani, hogy a barna milyen barna, annyiféle árnyalata van, akár egész nap itt ülhetnénk és vitatkozhatnánk a különböző árnyalatokon, hogy ez most aranybarna, vagy gesztenyebarna.

Érdekes módon, a barnákat, hagyományosan kevésbé tartják léhának, ellentétben a vörös hajúakkal, vagy a szőkékkel. Charles Darwin egy tanulmányában arról írt, hogy a barna haj sokkal gyakoribb volt, mivel a barna hajú nők, valószínűleg alkalmasabbak a házasságra, és a családalapításra.

A természetes vörös haj, messze a világ legritkább hajszíne, és van egy szóbeszéd arról is, hogy megszűnik, de nem kell aggódni, ennek a mítosznak nincs tudományos alapja.

Ami azonban igaz, hogy, a világ mindössze 1 %-a vörös hajú, túlnyomórészt észak Európában, a legkoncentráltabban Skóciában és Írországban található meg.

Annak ellenére, hogy a népszerű feltételezés, miszerint a vörös haj kizárólag észak Európában található meg, a vörös haj történelmileg dél-Európában, észak-Afrikában, a Közel-Keleten és észak-Ázsiában is előfordul.

A vörös hajúak gyakran sztereotípiák áldozatai, úgy, mint makacsok, ami valószínűleg az adott haj minőségéhez kapcsolódik. A vörös haj nem őszül könnyen, sokáig megtartja a színét, még akkor is, ha egy kicsit megfakul.

Eközben a szőke hajlamos sárga, réz, vagy szürkés árnyalatot felvenni.

A barnák haj különböző formában őszül, de a barnák, különösen a sötét barnák koraibb valószínűséggel veszik fel a „só-és-bors” árnyalatot, bizonyára azért, mert az ezüst hajszálak jobban láthatók a sötét hajszálak között.

Továbbá, a hajjal történő fortélyok, mint például a hajszín elképesztő, de az igazi hihetetlen dolog a hajjal kapcsolatban, az az anyaga!

Például, általában, egy embernek, csaknem 600 mérföldnyi (kb. 1.000 km) haja nő egy életen át. Más szavakkal, elméletben a lófarkod Philadelfiától Detroitig nyúlna el.

Sokkal lenyűgözőbb tulajdonsága az erőssége. Hacsak a fejeden lévő hajra gondolsz most, nos, potenciálisan akkora a szakítószilárdsága, mint két elefánt erejének!

Elég hihetetlen, igaz? További érdekes, a hajjal kapcsolatos tényekért, nézze meg videónkat és ne felejtse el megosztani ezt a király hírt a barátaival és a családjával!

érdekes érdekesség szépségápolás haj hajszínek


Megtekintések száma: 355183


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet