2019 Decemberr 23

Stella McCartney és az Adidas új kollekciójaStella McCartney a fenntartható  divat élharcosa, az Adidas sportmárkával pedig már évek óta együttműködnek. Ennek egyik újabb állomásához érkeztek el.

Mindannyian tisztában vagyunk a tömegesen gyártott, ezért eladatlan textilhulladék sorsával - vagy hulladéklerakókba kerül, vagy ömlesztve elégetik. Naponta több tonna textilhulladék keletkezik és  annak, hogy ezt csökkentsék, Stella és az Adidas bemutatta új teljesen új kollekciójukat. Ezek a darabok az Adidas legújabb lépései arra, hogy csökkentse az iparág  környezetvédelmét és beváltsa azt az ígéretet, hogy biológiailag teljesen lebomló termékeket készítsenek. Három fő területen törekednek a hulladék csökkentésére: újrahasznosított műanyag használatával, amiből következik az újrahasznosítható termékek majd a biológiailag lebomló darabok létrehozása.

„Az újrafelhasznált műanyaghulládékból létrehozott darabok csak az első lépések. A következő, hogy teljesen megszüntessük az ipari hulladékok keletkezését. Erre a három területre fókuszálva olyan termékek létrehozásával fogunk kísérletezni, amelyek vagy teljesen újrahasznosíthatóak, vagy biológiai úton lebomlóak lesznek. Az biztos, hogy egyedül nem fogjuk ezt elérni, ezért olyan partnerekkel működünk együtt, akikkel közös a cél. Az Adidas a sportban szerzett tapasztalatát ötvözhetjük azzal a speciális szaktudással, amellyel elhozhatunk egy hulladékmentes jövőt” – mondta James Carnes, az Adidas stratégiaalkotásért felelős alelnöke. Stella McCartney pedig így nyilatkozott az újabb együttműködésről: „A divat az egyik, a környezetre legkárosabb iparága. Nem várhatunk tovább alternatívákra, új megközelítésre van szükség ahhoz, hogy megoldjuk a textilhulladék problémáját, és segítsünk az egész iparágnak, hogy megvalósuljanak ezek a fenntartható gyakorlatok.”

Via: luxurylaunches

sport Stella McCartney Adidas környezetvédelem újrahasznosított sportruházat


Megtekintések száma: 33502


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet