Sárgarépatorta mini sárgarépával
Nyakunkon a répaszezon, de a kert nélküli háztartások számára is egész évben elérhető és pénztárcabarát zöldségről beszélünk. Felhasználására számtalan opció van, mutatunk most egy isteni édességet!
Hozzávalók a tésztához:
- 375 g sárgarépa (reszelt)
- 250 g liszt
- 250 g cukor
- 200 g mandula
- 250 ml olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 4 tojás
Hozzávalók a díszítéshez:
- porcukor
- marcipán (narancssárga)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzuk ki a tortaformát.
2. Keverjük össze a cukrot, a tojást, az olajat és a fahéjat egy nagy tálban. Ezután adjuk hozzá fokozatosan a reszelt sárgarépát, illetve a mandulát.
3. Egy kisebb tálban alaposan keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a tésztához.
4. Öntsük a tésztát a tortaformába, és süssük 40 percig a süteményt. Figyelem: a sütési idő a sütőtől függően változhat! Tipp: alkalmazzunk pálcika tesztet.
5. Hagyjuk kihűlni a tortát, majd szórjuk meg porcukorral.
6. Formázzunk a marcipánból répa formát, aztán irdaljuk be, hogy még élethűbb legyen. Díszítésként osszuk el a torta felületén.
via Brigitte
Fotó: Anastasia_Panait / Shutterstock
kezdő anyáknak recept torta édesség desszert répa répatorta
Megtekintések száma: 157036