2016 Április 22

Még most sem késő döntenie annak, aki jó társaságban, festői tájak között szeretné aktívan eltölteni a hétvége első napját. Szombat délelőtt 11 órakor rajtol ugyanis a második Palkonyai Dűlőfutás. A rendhagyó futóverseny a villányi borvidék szőlőültetvényei között, dűlőutakon és a kék túra egyes szakaszain kanyarog. Nem csak a látnivalókra, hanem a szakasz nehézségére sem lehet panasz: a rövidebb, 9,9 km-es és a hosszabb, 19 km-es távot választók egyaránt kétszer is átkelnek a hegygerincen, több száz méteres szintkülönbséget leküzdve.

A futókat az együttműködő pincészeteknek köszönhetően az útvonal több pontján és a célban is frissítők várják. Emellett koncert, sötétedéskor fényfestés és tombolasorsolás is szerepel a programban. Utóbbin számos értékes ajándékcsomag mellett fődíjként egy palkonyai hosszú hétvégét nyerhet a legszerencsésebb futó.
palkonyai-dulofutas-fuss-gyonyoru-helyeken

Akiknek megjött a kedvük a sportoláshoz, de mindeddig még nem neveztek a Dűlőfutásra, azok szombaton 8.00-10.30 között a rajt helyszínén is megtehetik 4500 forintért. Érdemes időben érkezni, hiszen az egyedileg tervezett póló, a befutóérem és más praktikus ajándékokat tartalmazó rajtcsomagok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Fontos információ, hogy a Pécsről Palkonyára vezető vasútvonalon aznap vágányzár lesz, így az állomás parkolójából induló vonatpótló buszokkal lehet eljutni a helyszínre. A menetrend megegyezik a vonatokéval, de a 6:55-kor és 9:10-kor induló buszok gyorsjáratként közlekednek Palkonyára.
palkonyai-dulofutas-fuss-gyonyoru-helyeken

További információk és részletes útvonaltérkép a www.dulofutas.hu honlapon.

Kövesd az eseményt a Facebookon is!

Bővebb információ kérhető Rechnitzer Szilvia szervezőtől a 06/30/426-2958-as telefonszámon vagy a szervezes@dulofutas.hu címen.


Megtekintések száma: 46916


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet