2016 Április 11

Írország híres történelméről, vendégszeretetéről és igazán lenyűgöző látnivalóiról, így tökéletes uticél lehet a vándorlási kedvvel megáldott emberek számára. Kezdjük a kalandunkat az öt legjobb látnivalóval Írországban!

Moher-sziklák

214 méterrel emelkedik az Atlanti-óceán felé 8 km hosszan ezek a csodálatos sziklák Clare megyében, az Atlanti-óceán partján, Írország nyugati részén. Fenséges kilátást biztosítanak. Látogasd meg a kilátótornyot, ami a legmagasabb pont közelében helyezkedik el, és úgy fogod érezni magad, mintha a világ királya lennél!
ot-gyonyoru-latnivalo-irorszagban

A Kerry-gyűrű

Egy varázslatos és festői turista útvonal, ami Írország legcsodálatosabb tájain át vezet. Az útvonal Killarney-ben kezdődik és ott is ér véget. 170 km hosszú, hihetetlenül szép tájakkal és drámai történelemmel. Az útvonal átvezet erdőkön, tengerparton, hegyeken, tavakon, falvakon és horgász helyeken. Ugyanakkor láthatunk még ősi erődítményeket, bicikli utakat, gyönyörű, zöld tájakat, amelyek földöntúli szépséggel rendelkeznek. Ne lepődj meg, ha út közben tündékkel és trollokkal találkozol, mivel ez a kedvenc búvóhelyük.
ot-gyonyoru-latnivalo-irorszagban

Cashel sziklája

Egy mámorító, drámai és látványos hely, a világörökség része, ami Cashel városában található, Tipperary megyében. Ez a fennsík 90 méter magasan helyezkedik el. Manapság egy kerek tornyot lehet ott látni, egy 13. századból való, gótikus stílusban épült templomot, ami a gyönyörű, élénk zöld dombokból emelkedik ki. Ha itt vagy, mindenképp úgy érzed majd magad, mintha a Trónok Harcában szerepelnél. Közeleg a tél!
ot-gyonyoru-latnivalo-irorszagban

Az Óriások útja

Ez a hihetetlenül szép, világörökség részeként számon tartott hely Észak-Írországban található. Egy 60 millió évvel ezelőtti vulkánkitörése eredményeként képződött, 40.000 masszív, feketa bazalt oszlopból áll, melyek az óceánból emelkednek ki, és a mítosz szerint ezt óriások használták arra, hogy az óceánon keresztül átlépjenek Skóciába.
ot-gyonyoru-latnivalo-irorszagban

Dublin

A legjobb módszer Dublin felfedezésére az, ha úgy éled át, mintha dublini lennél. Vagyis beszélhetünk neked a város örökségeiről és archeológiájáról, de egyszerűen kocsmázhatunk is! Dublin híres a pubjairól. Trendi bároktól klassz kocsmákig mindent megtalálunk. De nem számít, mit csinálsz, meg kell látogatnod egy tradicionális, hangulatos ír pubot, ahol élő, Ír zenét hallgathatsz és Guinness sört ihatsz. Az írek remek vendéglátók és mesélők. Szívesen fogadnak majd a boldog csoportjukban, és elintézik majd, hogy mindig jóízűen emlékezz vissza az ott eltöltött napokra. Sláinte! (Egészségetekre!)
ot-gyonyoru-latnivalo-irorszagban


Megtekintések száma: 33736


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet