2022 November 29

Hogyan mattítsd le a rúzsod

ot-apro-sminkes-trukk-ami-eletet-menthet

Nincs kéznél a kedvenc matt rúzsod? Semmi gond, pikk-pakk varázsolhatsz matt finisű csodát egy krémes rúzsból is, ha rétegeire szedsz egy zsebkendőt, majd azon keresztül átpúderezed a rúzst – nem mellesleg, ezzel még tartósabbá is teszed, így két legyet ütsz vele egy csapásra! A zsebkendő kötelező elem, így nem kerül túl sok púder az ajkaidra, és te szabályozod, hogy mennyire szeretnéd mattá tenni a rúzst.

Ha nincs kéznél rúzs / pirosító

Ha van egy krémes rúzsod, de a pirosítód otthon hagytad, gyorsan és könnyedén varázsolhatsz pírt vele az arcodra – ami nem mellesleg szuperül illeni fog a rúzsodhoz is! Az ujjbegyeiddel vegyél fel egy kevéske rúzst, majd ütögető mozdulatokkal oszlasd el az orcádon. Ha csak krémes pirosító van nálad, azt ugyanúgy eldolgozhatod az ajkadon, így a pírhez passzoló rúzst kapsz.

Hogyan legyen még tartósabb a sminked

ot-apro-sminkes-trukk-ami-eletet-menthet

Ha van egy beauty blendered, vizezd be, majd mártsd bele a púderedbe (ez lehet kő, vagy porpúder) és vizesen oszlasd el az arcodon. Az eredmény? A púder sokkal jobban belesimul a bőrödbe, szinte bababőrt varázsolva a pofidra, ráadásul a sminked is sokkal-sokkal tartósabbá teszi!

Mattító papír helyett papírzsepi

Ha otthon hagytad a mattító lapocskáidat, csak szedj elő egy papírzsepit: ezt szedd rétegeire, majd finoman nyomd az arcodra, hogy felitasd a felesleges olajréteget. Púderezz újra, így a sminked újra friss és matt, te pedig tündökölhetsz tovább!

A szemhéjpúdered élénkítése

Nem találod elég élénknek, pigmentáltnak a szemhéjpúdered? Megvan rá a megoldás! Vegyél egy fehér, krémes szemceruzát, ezzel satírozd be a szemhéjad egész felületét, majd mehet rá a színes szemhéjpúder, ami immár sokkal-sokkal színesebben és élénkebben fog virítani a szemeden!

Szerző: Medgyesi Tímea

Források:

http://www.pixabay.com


Megtekintések száma: 53150


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet