2016 Január 27

Sokáig nehezen küzdött meg a helyzettel, átvészelt depressziót, öngyilkossági kísérletet majd rájött, hogy más emberek is élnek fogyatékkal. János evangéliumának 9. fejezete adott neki erőt melyben Jézus egy születése óta vak férfival találkozik. A férfi kérdésére, hogy miért kell így élnie Jézus azt felelte: azért, hogy nyilvánvalóvá váljanak rajta keresztül Isten tettei. Ebből erőt merítve Nick megtanulta megoldani a mindennapi kihívásokat, a két ujja segítségével tud gépelni, borotválkozni és fogat mosni is.

Számviteli és pénzügyi tervezés tanulmányai ellenére úgy döntött, hogy másoknak is átadja bölcsességét ezért végül a motivációs tréner szakmát választotta hivatásául. 17 éves korától kezdve tart előadásokat iskolákban és egyházi eseményeken, melyeken isten szeretetéről és az önmegvalósítás lehetségességéről beszél. Mára milliókat motivál prédikációival, a világ minden táján tartott már előadást, amelyek mindig teltházasak. Hazánkban is járt már 2013-ban Budapesten, Pécsett és Debrecenben.

 

Példakép lehet mindenki számára, nem csak a kitartása hanem, hogy végtagok nélkül is lehet teljes életet élni. Vujicic 2012-ben vette el szerelmét, Kanae Miyaharát akitől született két gyönyörű fia. A család és a karrier mellet volt ideje könyveket is írni melyek Élet korlátok nélkül és Megállíthatatlan címen jelentek meg magyarul.

nicholas-james-vujicic-a-kez-es-lab-nelkuli-predikator

 

 Néhány idézetet Nick-től:

"Ha egyedülállóként nem vagy boldog, házasként sem leszel az. Ha nem hiszitek el, kérdezzétek meg bármelyik házas embert! Ha nincs hited Istenben, akkor legalább próbálj meg boldogan élni. De ennek az életnek minden áldása: a pénz, az örömök, bármi, amire nagyon vágytok, csak ideig-óráig tart. Ezért ha a boldogságotokat ilyen mulandó dolgokban keresitek, akkor legalább annyira mulandó lesz a boldogságotok is."

"Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap mint nap akár ingyen is csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó érte fizetni is, akkor megvan a hivatásod."

"Nem szabad annak élned, amid nincs. Inkább élj úgy, mintha bármit megtehetnél, amiről álmodsz."

„Ha keserű vagy, dühös, sajnálod magadat és képtelen vagy megbocsátani, mit gondolsz, hová jutsz el ezzel a viselkedéssel? Fordíts hát hátat a pesszimista hangulatnak, tankolj fel optimizmussal, töltődj fel hálás, cselekvő, együttérző vagy megbocsátó hozzáállással.”

 

S végül Nick a hétköznapokban:)

 

 


Megtekintések száma: 43503


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet