2016 Szeptember 11

Nemrég egy újabb tévhit dőlt meg a nőkkel kapcsolatban, ráadásul egy olyan tévhit, melyet sohasem gondoltak volna. Kíváncsi vagy, mi az?

A nők és a technika viszonya sokszor sokféleképpen volt már terítéken, és rendkívül heves vitákat tudott generálni műsorokban, fórumokon, vitaindító előadásokon.

Az alap felvetés úgy szólt, hogy a nők és a modern kütyük nem jönnek jól ki egymással.

Nos, úgy tűnik, ez a dogma végleg megdőlt. A Samsung egy új kutatásából ugyanis épp ellenkező tények derültek ki: a nők sokkal fokozottabban érdeklődnek manapság a technológia és a technika iránt, mint a férfiak, és ügyesebben is sajátítják el az ezekhez a vívmányokhoz szükséges tudást.

Egészen a 65 év feletti korosztályig a magyar nőket jobban érdeklik a technológiai újítások (32 százalék), mint a férfiakat (26 százalék).

Ennek az érdekes, elgondolkodtató eredménynek az okát is vizsgálták, és arra jutottak, hogy talán az állhat a dolog mögött, hogy a megkérdezett nők gyakrabban tartottak attól, hogy lemaradtnak a technológiai vívmányok terén, és nem lesznek képesek kezelni a modern kütyüket.

16 és 54 éves kor között háromszor annyi nő válaszolta azt, hogy úgy érzi, nem tudja nyomon követni a technológiai fejlődést, mint férfi.

Újabb fordulat, hogy 55 év felett viszont már több férfi aggódik emiatt, Európában ez csak a 65 éves kor felett következik be.

Azonban a füllentéssel kapcsolatban is a nők vannak az élen, ugyanis a megkérdezett magyar nők 11 százaléka mondta, hogy hetente legalább egyszer, de inkább többször előfordul vele ilyesmi, a férfiak 7 százalékával szemben.

Ennél valamivel rosszabb az arány olyan speciális helyzetben, mint például egy állásinterjú: a megkérdezett magyar nők 11 százaléka mondta, hogy füllentéssel igyekezett tájékozottnak tűnni ezen a téren, míg a férfiak 5 százaléka került ilyen helyzetbe.

érdekes érdekesség pszichológia nők


Megtekintések száma: 525981


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet