2018 Május 22

Te is szereted az áfonyá­t­? Ez a rendkívül tápláló gyümölcs a világ egyik legerősebb antioxidáns-forrása.

Az áfonya egy természetben elég gyakran előforduló gyümölcs. Egészségre gyakorolt jótékony hatásait órákig sorolhatnánk, mégis két legkiemelkedőbb értéke a szívbetegségek és a rák ellen vívott erős harc. Az áfonyakivonatot gyakran használják azonban más betegségek megelőzésére is.

Magas vérnyomás

Az áfonyakivonat alkalmazása kontroll alatt tarja a vérnyomást, továbbá csökkenti az oxidatív stresszt, ami sokszor felelős a szívrohamokért.

Alzheimer-kór

A betegség elleni harcban elképesztően pozitív hatásairól tesz tanúbizonyságot, ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amelyek védelmezik az agy legnagyobb kockázatnak kitett részeit.

Diabétesz

A diabétesz megelőzésében is hatásos, hiszen segít a vércukorszint egyensúlyának megtartásában.

Ami pedig talán a legfontosabb pozitívuma, az a rák, azon belül is a mellrák ellen mutatott kiemelkedő hatása, hiszen bizonyos kutatások szerint lelassitja a ráksejtek növekedését.

Ahogyan ez a legtöbb gyógyhatású gyümölcsnél van, az áfonyakivonatot sem szabad korlátlanul fogyasztani, hiszen hosszú távon akár az egészget is veszélyeztető hatásai is lehetnek. Szerencsére léteznek más alternatívák más bogyós gyümölcsök formájában. 

egészség csemege betegség egészség megelőzés különleges segíthetünk


Megtekintések száma: 780978


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet