2016 Szeptember 24

Sokat ábrándoztál már azon, hogyan lehetnél egy egész életre vékony, és hogyan élj a lehető leghosszabb ideig? Kérdezd a japán nőket! Ők ugyanis tudják a titkot, melyet most meg is tudhatsz!

A japán nőknek világhíre van. Nem csak azért, mert gyönyörűek, hanem azért is, mert vékonyak, és nem nagyon látni elhízott japán nőt köztük.

Ez nem csak és kizárólag a genetikának köszönhető, ahogyan az sem, hogy a japán hölgyek rendkívül hosszú ideig élnek.

Az elmúlt 25 évben ők tartották a világrekordot a nők átlagéletkorát illetően. Most kapaszkodj meg: 84 és fél év az átlagéletkor náluk.

De vajon mi lehet a titkuk? Itt most megtudhatod!

Az étel a kulcs

A legtöbb japán nő szerint az ételben rejlik a kulcs. Azokban az ételekben, melyeket a japánok hagyományosan fogyasztanak, mindennapi étkezések során.

A japán konyha nagyságrendekkel kevesebb kalóriával dolgozik, mint az amerikai vagy az angol konyha, a magyarról nem is beszélve.

Az ott élő nők az alábbi ételekre esküsznek: hal, hínár, gyümölcs, szója, rizs, zöldség és zöld tea.

Ezek nem csak formálják az alakot, mivel rendszeres fogyasztásukkal súlyos kilóktól szabadulhatunk meg, de igen jótékony hatással vannak a szervezetünkre, így életkorunkat is jelentősen növelhetik.

Sokat elárul az is, hogy a világ halfogyasztásának 10%-át teszi ki Japán, pedig a Föld populációjának csupán 2%-át teszik ki.

A tengeri herkenytyűk nagyon egészségesek, és nagymértékben járulnak hozzá a japán nők életkorához.

Az életmód is fontos

A fogyasztott ételek csak egy része a kérdés kulcsának. Ugyanis kimutatták, hogy a japánok a többi országhoz képest jelentősen kevesebb stresszben élnek a mindennapok során.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem élnek stresszes életmódot, de a felfogásuk egészen más. Nem csak az élettel kapcsolatban, hanem a kultúrát, családalapítást, szórakozási szokásokat tekintve.

Az életmódjuk tehát nagyban hozzájárul az étrendjükhöz, így alkot kerek egészet az a titkos formula, mely a vékony, egészséges alakot, és a 84 és fél éves átlagéletkort biztosítja számukra.

Sokkal nagyobb hagyománya van az egészséges életmódnak náluk, mint az európai embereknél. gyakran eljárnak biciklizni és sportolni, kirándulni, és az egészség szempontjából tudatos felfogásukat tudat alatt is beépítik hétköznapjaikba.

Ha te is követni akarod a példájukat, nem kell feltétlenül Japánba költöznöd. Csak kicsit figyelj oda magadra, egyél sok halat és tengeri ételeket, és mozogj napi szinten!

egészség test és lélek életmód sport mozgás


Megtekintések száma: 34331


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet