2016 Január 21

Rendkívül széleskörű jótékony hatása van, kezdve az izomlazítástól,  légzésstimuláción át, továbbá serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást, mely a gyerekek nagy részénél jelentkezik. Ami még további pozitívum, hogy az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében. Ezért is fontos, hogy közvetlen test – test kontaktus legyen, a babát masszírozó kézen semmilyen zavaró tényező ne legyen, se gyűrű, se óra, és a baba is lehetőleg mezítelenül vegyen ebben részt.

Az érintéssel egyfajta kötődés kialakulása is történik, ezért fontos, hogy egy adott babát annak hozzátartozója masszírozza.

miert-jo-a-babamasszazs

 

A babamasszázs biztosítja kisbabád számára a nyugodt alvást, a kiváló emésztést, és nagy mértékben támogatja az immun- és idegrendszere fejlődését.

Az egyik leggyakoribb baba “betegség” a hasfájás. Esténként nem alszanak, és már nagyon korán jelentkezhetnek náluk az allergiás, és asztmás tünetek. Hihetetlen, de Indiában nem ismerik a hasfájós baba fogalmát. És hogy ez minek köszönhető? Ismét a babamasszázs a megfelelő válasz.

Itthon, Magyarországon szerencsére kezd ismertté válni ez a fajta betegség megelőző és immunerősítő technika. Eredeti indiai nőktől lehet el lesni a masszázs fortélyait.

 


Megtekintések száma: 411977


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet