2022 Szeptember 28

Azzal nem mondunk újat, hogy a nők gyakran kegyetlenebbek tudnak lenni, mint a férfiak. Legalábbis a többi nővel.

De miért van ez így? Ha egy csinos hölgy sétál az utcán, bizonyosan megvető pillantásokat kap egy szembejövő másik nőtől, főleg, ha az éppen a párjával van.

Nos, a legtöbben vetélytársat látnak a másikban, ezért is annyira ritka az igaz női barátság. Szinte összehasonlíthatatlan azzal, amikor egy férfi barátjaként tekint valakire. Sokszor őszintébb, elfogadóbb, bizalmasabb a viszonyuk, mint a gyengébbik nem esetében.

És, ha már a külső adottságok fentebb szóba kerültek… Egy jó kisugárzású nőről általában az az első benyomás, hogy valószínűleg buta, ami nyilvánvalóan egy sztereotípia, és többnyire félrevezető is. Rengeteg időbe telik, mire ezt levetkőzi magáról az illető és bizonyítja környezetének, hogy az előítélet csalhat.

A problémát pedig még mindig lehet fokozni. Sok ambiciózus nő azért, hogy karrierjében, szakmai tudásában kiteljesedhessen, felvesz egy maszkot és olyan szilárdnak és sérthetetlennek igyekszik tűnni, mint egy férfi.

Erre természetesen jön a férfiak nyavajgása: már nem is lehet olyan nőt találni, aki képes megmaradni gyengének, törékenynek, szerethetőnek. Ez a probléma, amit feszegetek, globális méreteket ölt; szükség lenne a felismerésére.

Érdemes lenne elgondolkodni, és változtatni annak érdekében, hogy ne egy utálkozó, irigy társadalmat hozzunk létre, hanem egy sokkal elfogadóbb, pozitívabb, elnézőbb környezetben élhessünk, ahol mindenki tud érvényesülni kellő elszántsággal.

kapcsolatok nők probléma irigység gondolatok globális karrier táradalom


Megtekintések száma: 27331


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet