2016 Október 06

Annyit elárulunk, hogy nem paleo diéta, sőt! Éppen az ellenkezője! Szeretnél hosszabb, teljesebb életet élni? Akkor kattanj rá a cikkre!

Egy új kutatás bebizonyította, létezik egy olyan diéta, mely képes lehet megnyújtani a Földön leélt éveink hosszát. És ez még nem minden.

A diéta egészséges is, és nem, nem a paleo diétáról van szó!

Növekedési hormon lehet az örök élet kulcsa

Az egyik növekedési hormont a tudomány már nagyon régóta kutatja, mert sok tudós úgy tartja, hogyha létezik a fiatalság forrása, akkor azt ott kell keresnünk.

Rengeteg dolog miatt köthető az életünk hosszához ez a hormon.

Korábbi kísérletekben megállapították, hogy a hormon csökkenti az éhséget, fokozza az anyagcserét és erősíti az immunrendszert és növeli az élettartamot.

Most pedig arra jöttek rá, hogy a szénhidrátban gazdag és fehérjében alacsony étrend növeli ennek a növekedési hormonnak a szintjét az egerekben.

Vagyis az egereknek megnyújtották az átlagos életkorát, és sokkal jobb egészségi állapotban voltak.

A paleo diéta nem is annyira egészséges

Ez a kutatás közvetlenül rámutatott arra, hogy a manapság nagyon trendi, és nagyon elterjedt paleo diéta nem is annyira egészséges, mint ahogyan azt sokan hirdetik.

A fehérjében gazdag paleo diéta ugyanis pont az ellenkezőjét hirdeti, mint a mostani kutatási eredménnyel. Ha hosszan akarunk élni, éppen hogy sok szénhidrátot és kevesebb fehérjét kell enni.

A különleges növekedési hormon szintje ugyanis növelhető szénhidrát bevitellel, ráadásul, ha jól van összeállítva a diéta, akkor még egy nagyon erős étvágycsökkentő hatását is képes ránk kifejteni.

A jövő diétája tehát egyértelműen nem a paleo diéta, noha sokan esküsznek rá, hogy egészséges, de ha a leélt évek is számítanak nekünk, jobb, ha hanyagoljuk.

A kutatásban egyébként 25 különböző étrendet vizsgáltak egereknél, ezek mindegyike különböző módon viszonyult a szénhidrátokhoz, fehérjékhez és zsírokhoz.

A kutatók ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy minden ember más, nincs egy egységes étrend, diéta, mely mindenkinek jó.

Sőt, az egyes diéták hatása nem csak az életkor előrehaladtával térhet el, hanem kontinensenként, éghajlatonként is.

Más-más más ételeket tartanak egészségesnek az adott ország egészségügyi szervezetei, de annyi biztos, hogy a fent ismertetett folyamat lehet a hosszabb élet titka.

egészség fogyás diéta étrend életmód paleo diéta hosszú élet


Megtekintések száma: 28279


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet