2019 Augusztus 21

Talán azt érzed, hogy a párod kevésbé kíván, de valószínűleg nem azért, mert valamit másként csinálsz.


Amikor még randiztatok vagy éppen a nászútatokon voltatok, valószínűleg még el sem tudtad képzelni a kapcsolatotok szex nélkül. A fizikai vonzódás és a szex az egészséges kapcsolat védjegye a kutatások szerint. De hogyan változik a partnerek közötti szexuális intimitás az életkorral? 

A férfiaknál, természetes, hogy csökkenni kezdenek a szexuális vágyak, ugyanis ez az öregedéssel jár - mondja Jeanne O'Connell, a Sylvana Orvosi Intézet alapítója. A kutatások szerint a szexuális vágyak 45 éves korban kezdenek csökkenni, és az életkorral tovább haladva csökken. Ez megmagyarázható az életkorral kapcsolatos változásokkal, mint például a véráramlás változása és a hormonok eltolódása. A szexuális intimitás további akadályai lehetnek az egészségügyi körülmények, az orgazmus képtelensége, a bizalom hiánya és a szexuális tevékenység általánosságban való részvételének csökkenése, függetlenül attól, hogy milyen érzései vannak a partnerével szemben.

Talán azt érzed, hogy a párod kevésbé kíván, de valószínűleg nem azért, mert valamit másként csinálsz. Íme ezek a legfőbb okok, amiért nem szexeltek annyit, mint régebben.

Túl sok munkát vállalt az utóbbi időkben.

Alacsonyabb a tesztoszteron szintje.

Bizonytalan magában.

Lehet, hogy egészségügyi problémái vannak.

Túlsúlyban szenved.

Stresszes.

Szeretne egyedül lenni.

Nem kap elegendő figyelmet.

Via Womansday

pszichológia szex kapcsolat


Megtekintések száma: 14868


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet