2016 Október 21

Szereted a zöldségek ízeit, és az olyan ételt, ami egyszerre laktat és diétás is? Ez a zöldbabos gombás lakoma a kedvenced lesz!

A gombás ételek kedvelőinek melegen ajánljuk az alábbi receptet, de akik a zöldbabbal is jóban vannak, azok mosat elégedetten csettinthetnek.

Ennek a receptnek ugyanis ez a két főszereplője. Könnyű elkészítés, és gazdag íz világ jellemzi, ahol a zöldségek ízei uralkodnak.

Amire szükséged lesz:

  • zöldbab
  • gomba
  • oregánó

Igazi fogyókúrás étel, így nem csak a nap bármely szakában fogyasztható, de nem kell attól félnünk, hogy átlépjük vele a nap kalória limitünket.

Első lépésben összevágjuk apró és vékony szeletekre a gombát, a zöldbabot pedig néhány centis szakaszokra osztjuk.

A fűszerezés teljesen ízlése szerint történik, de a klasszikus recept sót és oregánót ír. Ezt még megbolondíthatjuk egy kis borssal, fokhagymaszósszal, vagy ecettel is.

Ha az alapreceptnél maradunk, akkor az összevágott zöldségeket egy forró serpenyőben kevéske olajban megpirítjuk.

Pirításnál ügyeljünk arra, hogy tényleg ne süssük túl sokáig, hogy a zöldségek roppanósak és frissek maradjanak.

Ha ezzel megvagyunk, a készételt egy tálra szedjük, majd jól megsózzuk és egy csipet oregánót is szórunk rá.

Az elkészítése alig 10 perc, így bármikor elkészíthető könnyed étel. Ha tetszett OSZD MEG másokkal is!

konyha recept fogyás diéta ételek kalória szegény


Megtekintések száma: 21613


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet