2020 Január 18

Egyszerű, de nagyszerű. Avagy ilyen a tökéletes vacsora!


Hozzávalók:

12 uncia penne tészta

8 uncia zöldbab

4 szelet bacon

Fél kg csirkemellfilé

2 kanál citromlé

1 nagy tojás sárgája

5 uncia bébispenót

1 uncia parmezán sajt

2 db mogyoróhagyma

Elkészítése:

1. Főzd meg a tésztát a csomagolási útmutatások szerint, majd az utolsó percben add hozzá a zöldbabot. A maradék főzővizet öntsd le.

2. Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, melyet mindkét oldalán 3-4 percig sütünk. Ezután tegyük félre egy papírtörlővel bélelt tányérra, és ha kihűlt vágjuk apró darabokra. Egy evőkanálnyi zsiradékot hagyj a serpenyőben, majd ezt hevítsd fel közepes lángon. Ebben a zsíradékban kell majd kisütni a csirkét.

3. Süsd 6-8 percen keresztül a csirkét míg aranybarna nem lesz, majd vedd le a tűzről és facsarj rá 2 kanálnyi citromlevet. Egy tálban verd fel a tojássárgáját, majd keverd el a tésztával és zöldbabbal, add hozzá a csirkét, spenótot, parmezánt és egy kis vizet ha szükséges. Mogyoróhagymával és baconnel a tetején tálaljuk.

via Womansday

recept tipp vacsora tészta ötlet


Megtekintések száma: 22683


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet