2022 November 24

Nutellás Croissant - Csupán 2 hozzávalóra van szükséged!;)

Ezek a kifli alakú nasik alapjai lettek számtalan receptnek,  de a legkönnyebben elkészíthető közülük a Nutellás croissant. Ha elgondolkodtál rajta, milyen lehet a tökéletes, akkor eláruljuk. A Nutella teljes harmóniában sül össze a tésztával — nem szivárog ki az oldalán. Ez azt jelenti, hogy elég sokat belepakolhatsz a tésztába, mielőtt az egészet a sütőbe helyeznéd. A kifli vajas, sós íze tökéletesen párosul a Nutella édes ízével és az egész elkészítéséhez nem kell nagy erőfeszítés, szóval azon fogsz csodálkozni, hogy eddig miért nem jutott eszedbe ennek az elkészítése! Sajnáljuk, fahéjas csigák, a Nutella croissant mindig le fog titeket győzni!
inycsiklando-nutellas-croissant

Hozzávalók:

-1 csomag hűtött leveles tészta

-1 üveg Nutella.

Elkészítés:

1.  Bontsd ki a leveles tésztát! Nyújtsuk ki simára, egy tiszta felületen. Vágjuk el a tésztát háromszög-alakú darabokra.
inycsiklando-nutellas-croissant

2.   Rakjunk egy evőkanálnyi Nutellát a háromszög közepére, majd tekerjük fel a tésztát a háromszög csúcsa felé. Helyezzük az így kapott croissant-t sütőpapírra. Ismételjük meg a fenti lépéseket a maradék tésztával, majd 3-4 cm távolságra helyezzük el őket.
inycsiklando-nutellas-croissant

3.   Süssük a croissant-okat 180 celsius fokon, 14 percen át. Hagyjuk őket picit hűlni, mielőtt kivennénk őket a tepsiből. Melegen tálaljuk!
inycsiklando-nutellas-croissant
Ez a  recept nagyjából 8 francia finomsághoz elég.
Hajrá-hajrá! Remélem nektek is első próbálkozásra sikerülni fog. Egyszerűen nem lehet elrontani!

Ha még sosem csavartál Croissant-t itt egy kis segítség, így csinálják a profik:

+Tipp: Én néha kicsit felturbózom és banán-darabkákat rejtek el a Nutellás töltelékbe;) Így még fincsibb és egy kicsit magamat is megnyugtatom.....Napi gyümölcsbevitel: Pipa:)


Megtekintések száma: 33013


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet