2016 Január 26

Mióta része az életednek a testmozgás?

A mozgás mindig is az életem része volt. Otthon tornáztam Rubint Rékára 2009-2011 között. Először 2011 nyarán voltam konditeremben, de 2012 október óta veszem komolyabban az edzést.

Mi motivált, hogy komolyabban belevágj?

Már nem volt elég az otthoni torna, valami mást szerettem volna, ami formásabbá és feszesebbé varázsol. Nem utolsó sorban már untam is az otthoni aerobikot. Vágytam az izmosabb, feszesebb testre.

Van esetleg példaképed?

Van, az elején még Andreia Brazier, mostanra már Dana Linn Bailey motivál; nőies, szép, izmos.

Mióta veszed komolyan az edzéseket, jársz versenyekre?

1 éves felkészülés után indultam el életem első versenyén, a 2015 októberi Magyar Bajnokságon két kategóriában, ahol kvalifikáltam a novemberi Világbajnokságra. Egyenlőre amatőr szinten versenyzek, de semmi sincs veszve.

Heti hány edzésre van szükség ahhoz, hogy valaki eredményeket érjen el?

Ez attól függ, hogy mi a kitűzött cél, amit el szeretnénk érni. A versenydiétám 12 hetesnek indult, de a VB miatt 15 hétre húzódott. A több mint 1 éves felkészülésem alatt a tömegnövelős időszakban heti 4x mentem edzeni, a diéta kezdetétől már heti 7 napot jártam a konditerembe, és akkor már kardiót is kellett végeznek a súlyzós edzés után. Éhgyomros kardiókra csak hétvégén volt lehetőségem. Mindenki máshogy reagál bizonyos mozgásfajtákra, de a lényeg, hogy türelmesnek kell lennünk, hogy elérjük a céljainkat, ne adjuk fel. Én még mindig nem értem el az "álomtestet" amire vágyom, de idő kérdése és meglesz.

Milyenek az emberek reakció, amikor megmondod, hogy testépítő vagy?

Általában meglepődnek, hogy nem is nézek ki férfinak, és milyen csinos vagyok. Bár amikor mutatok felvételt az edzésemről, akkor kiakadnak, hogy fúj, ez már ronda és férfias. Mindig megkérdezik, hogy a férjednek ez tetszik? Az a szerencsém, hogy Ő is ilyen beállítottságú, mint Én, és általában együtt edzünk.

Van, hogy rosszalló tekintetekkel találkozol?

Persze, sajnos nagyon sokan vannak. De egyre jobban kezd elterjedni ez a fajta mozgásforma. A sztereotípiák nagyon befolyásolják az embereket.

Mik a célkitűzéseid?

Egyelőre a családalapítás a legfőbb célom. Versenyzés terén legnagyobb vágyam fellépni az Arnold Classic színpadára.

Milyen díjakat tudhatsz már magadénak?

Magyar Bajnokság 2015 - Bodyfitness Arany minősítés

                                             - Bodyfitness -168cm 4. hely

                                             - Women's Physique 2.hely

Superbody 2015                - Women's Physique 5. hely


Megtekintések száma: 595436


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet