2016 Decemberr 30

Egy csillogó karácsonyfa a nappaliban a biztos jele annak, hogy elkezdődött az ünnepi szezony. De, mint ahogy a szobanövényeknek, úgy a karácsonyfának is szüksége van egy kis szeretetre és törődésre, hogy szépen nézzen ki.

Apa és fia díszítik a karácsonyfát.

Egy csillogó karácsonyfa a nappaliban a biztos jele annak, hogy elkezdődött az ünnepi szezon. De, mint ahogy a szobanövényeknek, úgy a karácsonyfának is szüksége van egy kis szeretetre és törődésre, hogy szépen nézzen ki.

És, persze, senki sem szereti, ha a padlót tűlevelek borítják, a díszek pedig szomorúan lógnak le az ágakról.

Ne aggódjon, ha kevés ideje jut a növényápolásra, az örökzöldekkel keveset kell foglalkozni. Olvassa el az alábbi három, profik által javasolt módszert, hogy a fánk hetek múlva is ugyanolyan teljes és zöld legyen, mint azon a napon, amikor vásárolta és hazavitte. Most már csak a tökéletes díszítés marad hátra.

Frissen vágott fát válasszon. A helyi árusnál, már valószínűleg régen ott állnak a fák, és néhány nap múltán a törzs vágási helyén a pórusok elzáródnak, mondja Rick Bates, a Penn State University kertészeti professzora. Fűrészeljen le egy negyed incsnyit a fa végéből, amikor hazaér, így a fa készen áll a víz megkötésére.

Jó helyet válasszon a fának. Ez a titka annak, hogy elkerüljük a tűlevelekkel borított padlót. A fát kandallótól, radiátortól, minden hőt sugárzó helytől távol állítsa fel, sőt, a közvetlen napfény is felgyorsítja a száradási folyamatot. Még jobb, ha a helyiség hőmérsékletét egy pár fokkal lejjebb vesszük.

Hidratáljuk a fát. A frissen vágott karácsonyfák szomjasak, - akár egy gallon vizet is képesek naponta meginni, - mondja Mare-Anne Jarvela a The Old Farmer’s Almanac vezető kutatója. Győződjön meg róla, hogy elég vizet kapjon a fa, és vízszintet ellenőrizze naponta.

életmód trükkök tippek kikapcsolódás


Megtekintések száma: 77023


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet